Műtét nélküli mellnagyobbítás? Minden, amit a „vámpír mellemelésről” tudhatunk

Borítókép: Műtét nélküli mellnagyobbítás? Minden, amit a „vámpír mellemelésről” tudhatunk Forrás: Canva (elnur)
Biztos hallottál már a "vámpír arckezelésről", az eljárásról, amely a mikrotűzést kombinálja a vérlemezkékben gazdag plazmával, amelyet a páciens saját véréből hoztak létre, hogy megfiatalítsák az arcbőrt. Ennek továbbfejlesztése, hogy a páciens PRP-jét a mellek újraformázására és megnagyobbítására használják.

Biztos hallottál már a "vámpír arckezelésről", az eljárásról, amely a mikrotűzést kombinálja a vérlemezkékben gazdag plazmával (PRP), amelyet a páciens saját véréből hoztak létre, hogy megfiatalítsák az arcbőrt. A mikrotűzés segít a szervezet sebgyógyulási mechanizmusában – fokozza a kollagén és elasztin termelését, a bőr ráncokkal és kreppel szembeni ellenálló képességéért felelős szerkezeti fehérjéket –, a PRP-ben található vérlemezkék és növekedési faktorok pedig felgyorsítják és felerősítik a folyamatot.

Ennek továbbfejlesztése, hogy a páciens PRP-jét a mellek újraformázására és megnagyobbítására használják.

A PRP-t alkalmazó regeneratív kezelések népszerűek, mert a PRP és a bőrkezelések kombinálásának eredményei klinikailag alátámasztottak; egyes tanulmányok pozitív hatásokról számoltak be a szövetek regenerációja kapcsán, amennyiben esztétikai bőrgyógyászatban alkalmazzák. „A PRP bizonyítottan elősegíti a kollagén növekedését, serkenti az új sejteket és növeli az elasztinszintet” – mondja a szakértő. "

Az esztétikában és a bőrgyógyászatban használják a bőr szerkezetének javítására, a hegek és ráncok megjelenésének csökkentésére, valamint a haj helyreállításának elősegítésére." Az alkalmazás módja eltérő lehet: egyes szolgáltatók szívesebben kenik a PRP-t a bőrre, mint egy szérumot, mielőtt mikrotűvel juttatnák be a bőr újonnan létrehozott mikrocsatornáiba; mások szívesebben adják be lézeres vagy mikrotűs kezeléssel együtt. A vámpír mellemeléseknél az orvosok az utóbbi utat választják.

Míg a VBL eredményei nem lesznek olyan drasztikusak, mint a műtéti mellnagyobbítás, a mellek térfogatának, bőrszerkezetének és alakjának nem műtéti lehetősége – a test saját szöveteinek felhasználásával – izgalmas, nem műtéti lehetőség a nők számára. Különösen népszerű a kismamák körében, akik azt remélik, hogy a szoptatás utáni alak- és térfogatváltozásokat kezelni tudják. Itt összefoglalunk mindent, amit a vámpír mellfelvarrásról tudni kell – kezdve a működésétől, addig, hogy hogy mennyibe kerül, és minden mást a kettő között.

Mi az a vámpír mellemelés?

A 30 perces vámpír mellemelés első lépése a plazma elválasztása a vörösvértestektől, amit Ben Talei (MD) plasztikai sebész szerint úgy kell elvégezni, hogy a mintát centrifugában forgatják. Ezután a plazmát újra megpörgetik, hogy a vérlemezkékben szegény plazmát elválasszák a sűrűbb vérlemezkében gazdag plazmától, amely a gyógyuláshoz szükséges biomarkereket tartalmazza. Ezután a PRP-t befecskendezik a mellbe, hogy megkezdődjön a szöveti regeneráció folyamata. "A vérlemezkékben gazdag plazma jelzőfaktorokat szabadít fel, bárhol is kerül sor a befecskendezésre, amely segíti a sérült szövetek gyógyulását azáltal, hogy az immunrendszert az adott területre vonja be, hogy segítse azok átalakítását" – mondja a sebész. A regeneráció már két héten belül megkezdődik, és több hónapon keresztül tart; a VBL esetében a teljes eredmény három-hat hónappal a kezelés után tapasztalható.

Fájdalmas a vámpír mellemelés?

Az injekció beadása közben kis irrirtációt biztosan érezhetünk. Az is normális, ha nagyjából egy napig fáj, előfordulhat némi zúzódás, duzzanat vagy érzékenység. Közvetlenül ezt követően teltségérzetet és duzzanatot tapasztalhatunk, amely körülbelül huszonnégy órán keresztül kellemetlen érzéssel jár. Ezt követően a normál méretre apad a mell, mielőtt a látható regeneráció elkezdene beindulni. De a fokozatos eredmények hétről hétre láthatóak, mielőtt a teljes hatás három hónap után kibontakozna, így évekig élvezhetjük az eredményeket.

A vámpír mellemelés lehetséges kockázatai

A műtéti mellnagyobbítástól eltérően a mellékhatásai minimálisak. Nincs kockázata az idegentest kilökődésének, mivel a szervezet sajátjaként ismeri fel a növekedési faktorokat, és nem áll fenn semmilyen típusú hegszövet kockázata.

Dús keblekkel áldott meg a természet? A galériában öltözködési tippeket mutatunk!