Mogyorókrémet kanállal, üvegből? Ezeket szerezd be, mielőtt újra a nasiért nyúlsz!

Borítókép: Mogyorókrémet kanállal, üvegből? Ezeket szerezd be, mielőtt újra a nasiért nyúlsz! Forrás: Getty Images
Hívhatjuk cukoréhségnek, édesség függőségnek, a lényeg nem változik: túl sok kalóriát juttatsz be a szervezetedbe, ami egy centivel sem fog közelebb vinni a fogyáshoz és még egészségtelen dolgokat is eszel.

A cukoréhség rendkívül gyakori tünet, különösen a nők körében. A sóvárgás tárgya pedig legtöbbször valami kalóriabomba; nulla tápértékkel rendelkező, gyorsan befalható készétel.

Mik ezek? Csokiszelet, fagyi, süti, hűtős tejszeletek, csokis kekszek, édes müzlik.

Én aztán jól ismerem ezt a témát: óriási nasi imádó vagyok. Tipikusan az a szellemi munkás vagyok, aki leülve az asztalhoz ’valamit’ mindig rág. Egy kis étcsokis granola, egy jó édes macikávé, de nem leplezem a tényt: van, hogy chips jön velem dolgozni, na de nem akármilyen!

Az alap mottóm: kell az agynak a cukor! És mivel az agyamat ezer fokon pörgetem, amikor írok nektek, így kell neki a cukor is. Már eljutottam arra a szintre, hogy mélyen hiszek ebben a teóriában. Ami persze nem alaptalan, mert az agynak valóban szüksége van valamennyi cukorra.

Nulla tolerancia?

Persze a spártai módszer lenne a legjobb megoldás a nasik kiiktatására. Ergo a meglévő dolgokat tüntesd el otthonról és ne is vegyél újakat....

Itt most hagyok egy nagy űrt nektek, hogy feldolgozzátok a fenti sort (rám is rám fér...)

.

.

.

.

Nos, ha képes vagy erre, akkor tényleg ne tarts otthon semmilyen édességet- tested, a szükséges cukormennyiséget más forrásból is megszerzi- ellenben vegyél helyette alternatívákat.

Milyen nasit egyél?

Miután igyekszem egészségesen élni, enni, így arra is odafigyelek, hogy milyen édesség kerüljön a kosaramba, mi az, amit elfogyaszthatok akkor, amikor rám tör a cukoréhség.

Megvannak az alternatíváim a ’Nutellát kanállal üvegből’ nassolgatás helyettesítésére

(de persze ezt is ismerem, mert különben nem jutott volna ily gyorsan eszembe ez az ördögtől való nutella...meg a kanál...meg az üveg, mármint a nagyüveges). Például lehet étcsokiba mártott almachipset is enni, de a cukor pótlásra nekem remekül bevált a répalé is.

Galériánkban mutatom milyen élelmiszerek csillapíthatják a cukoréhségedet, amikor már épp nyúlnál a valóban üres tápértékkel, ámde annál több cukorral rendelkező nasi után!