Mit egyél túrázás előtt, alatt és utána? Mutatjuk!

Borítókép: Mit egyél túrázás előtt, alatt és utána? Mutatjuk! Forrás: Getty Images
Végre elérkezett a kirándulós, biciklizős idő, amire már annyira vártunk! Ha hétvégéken ti is túrázást terveztek, mutatjuk, hogyan érdemes táplálkozás szempontjából felkészülni rá, hogy a legjobb formátokat hozzátok és minimálisra csökkentsétek a sérülésveszélyt. Mert bizony az ingadozó vércukor miatti dekoncentráltság könnyen okozhat rosszullétet és balesetet is.

Akár gyalogtúrára, akár biciklizni indultok, alapszabály, hogy a szervezetet megfelelően fel kell tölteni energiával, hogy bírja a tempót. Minden ember más, így mindenkinek egyénileg szükséges kitapasztalni, hogy mi az, amit nagyobb megterhelés esetén szívesen fogyaszt, és mi az, amit jobb, ha elhagy.

Mivel sok esetben a túrák során csak arra az élelemre támaszkodhatunk, amit magunkkal viszünk a hátizsákunkban, emiatt fontos, hogy már a túra tervezésekor jól gondoljuk át, mit és mennyit csomagolunk. Az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, amire túra előtt, alatt és után érdemes odafigyelni táplálkozás szempontjából.

Lássuk hát, mit javasolnak a szakemberek, mit fogyassz, mielőtt túrázni indulsz, milyen ételeket csomagolj az útra és mit egyél túra után, hogy feltöltsd szervezeted lemerült raktárait és a túra is jól sikerüljön!