Mit csinálj, ha víz megy a füledbe a strandon?

Borítókép: Mit csinálj, ha víz megy a füledbe a strandon? Forrás: pexels
A minap, amikor strandra mentünk a fiaimmal, eszembejutott egy gyerekkori emlék - vagyis inkább érzés-, amire olyan jó volt, hogy nem emlékeztem eddig. És ez annak az érzése, amikor víz megy a füledbe, és sehogy nem akar kijönni...

21. hetes kismamaként egyedül vittem el a fiaimat a strandra, amiért már önmagában is nagyon büszke voltam magamra, mert nem egyszerű egyedül egy 3 és egy 5 éves kisfiúra figyelni vízközelben. De gondolom ezt sok olvasónknak nem kell bemutatni. Egész szépen egységben működtünk a kezdetleges csapateligazításom után, amikor is egyszer csak egy óriási csobbannás volt mellettem, és egy adag víz ment a fülembe.

Arra tisztán emlékszem, hogy fülfájós gyermek voltam, többször volt kilyukadt a dobhártyám, sópárnáztunk, infralámpáztunk, mindig a fülem volt a bajos testrészem. De ezt az érzést valahogy elfelejtettem milyen. Gömbölyödő pocakommal féllábon ugrálva próbáltam magamból kivarázsolni a vizet, miközben a fiaim néztek rám kérdően, hogy ez melyik része a programnak, mert a strandra való belépés előtti szabály- és programismertetési kiselőadásomban nem szeretpelt ez a produkció. A víz nem jött ki, estére meg már érkezett az ismerős tompa nyomás érzés jobb fülemben, ami viszont már réig ismerősként tért vissza az életembe.

A víz nem jött ki, estére meg már érkezett az ismerős tompa nyomás érzés jobb fülemben, ami viszont már réig ismerősként tért vissza az életembe.

Mivel most nem nagyon engedhetem meg magamnak, hogy lebetegedjek mindent megtettem a víz kicsalogatására, amit meg is fogok osztani Veletek, de előtte egy jó tanácsot is szeretnék itt hagyni az utókor részére:

Kismamaként, akármilyen jól esik is, hogy végre kijön a strandvíz a fületekből, ne kiáltsatok fel, hogy “ Végre szivárog a vizem!”, mert többen félre fogják érteni.

Nézzük tehát a praktikákat, amik segíthetnek:

A gravitáció: simán csak lefeküdni úgy, hogy az a fülünk legyen lefele, amiben a víz van, így az könnyedén ki tud folyni egy idő után.

Ha nem adja magát ennyire könnyen esetleg a fülcimpánkat mozgassuk meg, majd tegyük vissza a fejünket az előző pózba.

Ha még mindig nem adta meg magát a vizecske, úgy melegítsünk meggymag- vagy sópárnát amit tartsunk a fülünkra nagyjából fél percig, majd 2 percig ne, majd vissza megint fél pedig és ezt ismételjük meg pár alkalommal és utána tegyük vissza a fejünket a döntött helyzetbe.

Amennyiben megoldható finoman, nem túl közelről megpróbálhatunk hajszáítóval meleg levegőt fújni a fülünkbe. Fontos, hogy ne égessük meg a fülünket, szóval valóban messzebbről és ne túl forró levegővel próbáljuk meg ezt a technikát.

Ami nagyon fontos, hogy semmilyen körülmények között se próbáljuk meg fülpiszkálóval kipiszkálni, és ha másnap se távozik akkor keressük fel az orvosunkat, mert amennyiben felázik a fülünkben a bőr a különböző baktériumok könnyebben tudják megtámagni a hallójáratokat, amik még bosszantóbb és fájdalmasabb gyuladásokkal járhatnak.

Ha esetleg szeretnéd magad meglepni még a nyáron, akkor nézegesd meg galériánkat, amiben összegyüjtöttük a legszebb karika fülbevalókat.