Milyen gyakran kényeztetjük magunkat - úgy?

Borítókép: Milyen gyakran kényeztetjük magunkat - úgy? Forrás: Getty Images (SimpleImages)
Reggel vagy este, játékszerrel vagy anélkül, hevesen vagy inkább lassan? Több tanulmány is utánajárt már, hogy milyen gyakran maszturbálunk.

A maszturbáció az emberi szexualitás része, és ezen túl még számos érzelmi, mentális, szexuális és fizikai egészségügyi előnye is lehet. Persze, van, aki nem csinálja, de aki igen, annak a tudomány álláspontja szerint elég sok szempontból jót tesz… de vajon mennyi az annyi, ha az önkényeztetés gyakoriságáról van szó? Mi az átlagos vagy a normális – már ha van ilyen?

A válasz nem fekete vagy fehér. Egy szexuális egészséggel és wellnessel foglalkozó cég felmérése szerint a nők ma már havonta átlagosan nyolcszor maszturbálnak, írja a TheHealthy.com. Egy 2019-es tanulmány szerzői pedig azt írják, a nők 26%-a hetente egyszer, 27%-uk pedig hetente két-három alkalommal végez önkielégítést.

Ha le mernéd fogadni, hogy a pasik többször csinálják, igazad lenne. Legalábbis egy 2022-es tanulmány szerint, amelyben azt írják, a legtöbb férfi saját bevallása szerint hetente többször maszturbál.

Persze, a kutatók azt mondják, kezeljük azért óvatosan ezeket az önbevallásos adatokat, mert nem biztos, hogy pontos eredményekhez vezetnek. Hiszen a magánélet, a bűntudat vagy a szégyenérzet miatt az emberek egy része nem mer őszintén válaszolni.

Tehát, bár a kutatások továbbra is próbálnak általános mintákat azonosítani, a szakemberek szerint nincs „helyes” maszturbációs gyakoriság. A lényeg amúgy sem a számokban és adatokban rejlik, hanem abban, hogy hallgass a testedre. Hidd el, tudni fogod, mi esik jól neked és mikor.

Forrás

Miért csináLd minden nap? Mik a maszturbálás áldásos hatásai? Nézd meg a lenti galériánkat!