Melyik életkorban a legélvezetesebb a szerelmeskedés? Mutatjuk!

Borítókép: Melyik életkorban a legélvezetesebb a szerelmeskedés? Mutatjuk! Forrás: Getty Images
Kíváncsi vagy, melyik életkorban számíthatsz a legfergetegesebb szexélményekre? Egy friss kutatás ennek járt utána és megmutatjuk azt is, hogy ennek pontosan mi az oka!

Egy applikáció tervező cég, a Natural Cycles 2022-ben, 2600 nő bevonásával végzett felmérést, azzal a céllal, hogy minél többet megtudjanak a hölgyek szexuális életéről, szokásairól. A résztvevőket három csoportba sorolták: 23 év alattiakra, 23-36 év közöttiekre és 36 éven felüliekre. A tanulmány készítői olyan kérdésekre keresték a választ, hogy a hölgyek

  • milyen gyakorisággal szexelnek
  • mennyire kielégítő a szexuális életük
  • hányszor élnek át orgazmust
  • mennyire kívánják és élvezik a szexet
  • mennyire vannak megelégedve a saját testükkel és mennyire tartják vonzónak magukat

Az eredmény szerint a 36 év feletti hölgyek 86%-ának többször volt fantasztikus szexuális élménye a felmérést megelőző egy hónapban. A 23-36 év közöttiek 76%-a, míg az ennél fiatalabbak csupán 56%-a mondhatta el magáról ugyanezt.

Érdekes módon a 36 év felettiek vitték a prímet abból a szempontból is, hogy ők kifejezetten elégedettek a külsejükkel és vonzónak tartják magukat –10-ből 8-an-, míg a 23-36 év közöttieknél ez az arány csupán 4 a 10-hez, a 23 éven aluliaknál pedig 10 a 6-hoz.

Azt gondolhatnánk, minél fiatalabb valaki, annál kívánatosabbnak éli meg a testét és annál gyakoribb a szexuális együttlétei száma, ám ez a kutatás rácáfolt erre a feltételezésre. De vajon mi lehet ennek az oka? A szakértők szerint a harmincas éveikre a nők már nagyon jól ismerik a saját testüket, az igényeiket, tisztában vannak vele, hogy mi jó nekik és mi az, ami nem működik. Emellett sokkal magabiztosabbak is, nem félnek a partnerük tudtára adni, mire vágynak és jóval kevesebb gátlással küzdenek, mint a náluk fiatalabb korosztály.

A kutatásban résztvevő 36 év feletti nők többsége arról számolt be, hogy már nem akarnak mindenáron megfelelni a partnerüknek, egyszerűen csak élvezni akarják az együttléteket és nem tulajdonítanak akkora jelentőséget a külsőségeknek, mint huszonéves korukban.

Mivel szeretik megélni a szex nyújtotta élvezeteket, sokkal lazábbak, kalandvágyóbbak és szívesen kipróbálnak új dolgokat is.

A felmérésből az is kiderült, hogy 36 éves kor felett a legnagyobb a valószínűsége, hogy a nők az aktus során orgazmust is átélnek: 10-ből 6-an mondták azt, hogy már nem csupán a partnerük kielégítése a cél, hanem a saját gyönyörük is lényeges, ezért az együttlétek időben is elnyújtottabbak.

Míg a fiatalabbaknál az aktus akár pár perc alatt is véget érhet, a 36 év felettieknél 10 perctől 40 percig is eltarthat.

A kutatásból az is kiderült, hogy az orgazmus intenzitása szempontjából is előnyben vannak az idősebbek, 36 év felett a többszörös orgazmus sem ritka, míg a legfiatalabbak örülnek, ha egyáltalán eljutnak a csúcsra.

Forrás

Bármit is állít a fent idézett kutatás, szerintünk a gyönyör nem életkorfüggő. Hoztunk is gyorsan pár tippet, hogyan érheted el a többszörös orgazmust! Kipróbálod?

Ha pedig nálad az orális kényeztetés a befutó, íme 6 zseniális tipp a még nagyobb élvezethez!