Mi történik, ha 12 napig csak banánt eszel?

Borítókép: Mi történik, ha 12 napig csak banánt eszel? Forrás: Canva (RossHelen)
A „mono-gyümölcs diéta” az, melynek során csak egyfajta gyümölcsöt eszünk egy bizonyos ideig. Mi történik, ha másfél hétig csak banánt eszünk? Utánajártunk!

A legtöbben az íze és számos egészségügyi hatása miatt is szeretjük a banánt. Kiváló ízt kölcsönöz a turmixoknak, pékáruknak (banánkenyér, nyami!), és remek kiegészítője a nutellás palacsintának.

Az állatvilágban is tapasztalható, hogy néhány banánért az ellenséges majomcsoportok vérre menő harcokat folytatnak.

A banán nemcsak a vércukorszint csökkentésére alkalmas, hanem az emésztőrendszer, a szív és a vese egészségének megőrzésére és a testsúly csökkentésére, a magas vérnyomás, valamint a görcsök enyhítésére is.

Mindemellett nagyszerű és egészséges nassolnivalót készíthetünk felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt, ráadásul segítenek a jóllakottság érzésének kialakulásában is.

A banánban található magas keményítőszint ugyanakkor székrekedéshez vezethet, ha túl sokat fogyasztunk belőle, ezért senkit nem buzdítunk arra a diétára, amit Julia Tarbath próbált ki..

2015-ben Tarbath 12 napig nem evett semmi mást banánon kívül. Természetesen a banán kiváló tápanyagforrás. De vajon tartalmaz mindent, amire a szervezetünknek szüksége van? Valószínűleg nem. De Tarbath valóban nem evett 12 napon át banánon kívül semmit. Ugyanakkor sok vizet is ivott, gondoskodott arról, hogy sokat pihenjen, és rendszeresen edzett. Ennek a diétának a neve „mono-gyümölcs diéta”, melynek során csak egyfajta gyümölcsöt eszünk egy bizonyos ideig.

Az egygyümölcsös diéta után Tarbath azt tapasztalta, hogy általános érzelmi és fizikai egészségi állapota javult, ami egészen elképesztő, tekintve, hogy több mint másfél hétig szó szerint csak banánt evett.

Az első dolog, amit észrevett, az volt, hogy javult az emésztése, és nem tapasztalt többé hasfájást. Azt is elmondta, hogy nagyon nyugodtnak és stresszmentesnek érezte magát. Ez azt jelenti, hogy képes volt a szenvedélyeire és kreativitására összpontosítani a stresszt kiváltó okok helyett. Azon kívül, hogy észrevette ezeket az egészségi javulásokat, azt is észrevette, hogy néhány korábbi betegsége is megszűnt.

Te kipróbálnád?
Igen!
Nem!

Galériánkban 5 veszélyes diétáról olvashatsz