JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Már a lombikot se javasolták, amikor spontán megfogant Léda – egy Lélekanya csodája

Borítókép: Már a lombikot se javasolták, amikor spontán megfogant Léda – egy Lélekanya csodája Forrás: Pixabay.com/ 1866946
A Lélekanya-díjas Kasza Évi és férje, Molnár Péter közel tucat műtét, sikertelen inszeminációk, lombikok és egy elhúzódó Covid-fertőzés után kapták meg a csodát, amelyre (akire) oly sokáig vártak. Amikor senki nem számított rá, amikor minden érték a legrosszabb volt, amikor az életük eddigi legmélyebb pontját élték, akkor kopogtatott Léda. Természetes úton, orvosi beavatkozás nélkül. Éviék csodababájának története azonban évekkel ezelőtt kezdődött.

Összeköltözésük után azonnal utat engedtek a trónörökösnek, aki azonban csak nem akart megérkezni. Ekkor Éviben felvetődött, hogy valami probléma lehet, ezért orvoshoz fordult. Az apróságnak tűnő petevezeték-elzáródás azonban csak a jéghegy csúcsa volt. Tucatnyi hiszteroszkópia, laparoszkópia, egyéb nőgyógyászati beavatkozás követte, polipok sokaságát távolították el az orvosok a méhéből, minden egyes beavatkozással új reményt adva a párnak. Három inszemináció és ugyanennyi sikertelen lombik után intézetet váltottak, hátha a váltás meghozza a várva várt kisbabát. (Éva történetéről korábban ITT írtunk.)

Évi: Azt szokták javasolni lombikos körökben, hogy három lombik után váltsunk intézetet, hátha valami más szemléletmód meghozza az eredményt. Felkerestük Dr. Sipos Miklóst a SOTE2-n, ahol akkor indult a lombik.

Elkezdődtek a vizsgálatok, de sajnos időközben megjelent a koronavírus-járvány és az intézetben az volt a protokoll, hogy előre vették azokat, akiket már jobban sürget az idő. Vagy petefészek kimerülés miatt, vagy azért, mert hamarosan betöltik a 45-öt.

Így mi is csúsztunk és 2020 nyarán kiderült, hogy megint polipom van, ezért egy újabb műtét következett augusztusban. Ez volt az ötödik.

Más irányba nem indultál el, egyéb kivizsgálásokra nem mentél el addig, amíg a lombik-sor végén álltatok?

Évi: De igen, időközben felkerestem egy új immunológust és egy endokrinológust. Az azért hozzátartozik a történethez, hogy mi már tényleg megpróbáltunk mindenkit az országban, aki név a szakmában, immunológust, endokrinológust, mert mindig abban bíztunk, hogy majd a következő szakember hozza meg az eredményt. Időközben Petit is elkezdtük jobban kivizsgáltatni. Emlékszem, a műtétem utáni napon jött meg az ő eredménye, és kiderült, hogy az eddig tökéletes eredményei nagyon leromlottak, nem is számok szintjén, hanem az összetettebb, DNS-szinten. És ilyenkor mindig újabb hónapok következnek… Itt kezdődött a mélypont, mert ugye a polip eltűnt, de a kezelések időtartama alatt bármikor visszajöhet.

Ekkor még mindig a koronavírus-járvány második hullámát éltük, haladtak egyáltalán a vizsgálatok?

Évi: Novemberben elkaptuk a vírust és elég erős tüneteink voltak, nem voltunk jól. És igen, voltak vizsgálatok, csak ez is egy lassító tényező volt. Sajnos az utána következő vizsgálatok is kiderítették, hogy a férjemnek még rosszabb eredményei lettek.

Ez volt a legmélyebb pont?

Évi: Nem, sajnos. Utána év végén egy borzalmas hónapunk volt. Édesapámat, Peti nagymamáját és több rokonomat elveszítettük.

Ekkor le is álltatok a vizsgálatokkal?

Évi: Még februárban csináltattunk egy vizsgálatot a páromnak, és ez a lehető legrosszabb eredményt hozta. Az orvos sem tudott hirtelen mit mondani erre az eredményre, csak annyit, hogy a lombikot ne is próbáljuk meg, mert ezzel biztos, hogy nem fog sikerülni.

De mit ad Isten, ahogy megjött az eredmény, rá két hétre, mint utólag kiderült, megfogant Léda. Természetes úton.

Tehát ő igazi kis csodabogár, hogy olyan eredmények mellett, ami tényleg még lombikra se lett volna jó, megfogant.

Ekkor mit éltél át?

Évi: Őszintén bevallom, nem is gondoltam, hogy terhesség miatt maradhat el a menstruációm. Azt tudni kell, hogy amikor mi novemberben Covidosak lettünk, akkor az addig tökéletesen pontos ciklusom megborult és kimaradt egy hónap. És amikor megint elmaradt vérzés, én teljes mértékben abban a hitben voltam, hogy megint Covidos vagyok. Emlékszem, egy hétfői nap volt, amikor már mondtam a férjemnek, hogy jó, akkor holnap reggel azzal kezdem, hogy felhívom a háziorvosi asszisztenst, csináltassunk egy Covid-tesztet, mert ez biztos, hogy az. Közben mindenki azt mondta a környezetemben, hogy ne legyek dilis, mert elmaradt menstruációnál az első, hogy csinálunk egy terhességi tesztet. De én biztos voltam benne, hogy ez nem terhesség, hát miért lenne pont most terhesség?

A cikk itt még nem ért véget.

A folytatásért kattints IDE

Galériánkban olyan sztárok jönnek, akiknek csak adoptálás útján lett gyermekük