Ködben tapogatózok, és közben azt sem tudom, hol vagyok – de túléltem!

Borítókép: Ködben tapogatózok, és közben azt sem tudom, hol vagyok – de túléltem! Forrás: unsplash/Ian Dooley
A köd egy orvosi kifejezés, figyelemzavarra, memória zavarra és memóriavesztésre. Nálam egy ideje fennáll, én csak úgy hívom viccesen: „aranyhalazok”.

Mint feljebb a címben is írtam, a ködben tapogatózok. Tudni kell, hogy ezt a cikket két hete írom. Régen egy ilyen terjedelmű cikk megírása 15-20 percbe tellett. Most picit több mint két hét kellett hozzá.

Nagyjából három percenként olvasom vissza, mit írtam, hol tartok? Mit akartam írni? Pont két hete vívódok, hogy megírjam-e, vagy közhírré tegyem, hogy PinkAnyu aranyhal lett?

Esetleg hallgassak, és tűnjek el a magam feledékenységével, s majd rendbe jövök? S várjam, hátha keresnek, kérdeznek, hogy miért tűntem el? Bő másfél hónapja eltűntem, s nem, nem keresnek, nem kérdeznek, más is volt Covidos! Meg elég már a Covidból! Nekem mondod? Nekem aztán ku&@#**-ra elegem van! Elhiheted.

Úgy döntöttem megírom, elmondom, mi történt velem, s nem a Covidra gondolok, az sokakkal megtörtént, sokakat elvett tőlünk. Visszavonhatatlanul írta át az életet, az életünket.

Amiről kevesebb szó esik, hogy belőlünk mit vett el. Nem a hit, meg remény, meg emberség klisékre gondolok, hanem arra, ami végbement az agyamban (talán sokak agyában rajtam kívül is).

Megírom, hátha te is épp otthon ülsz, és szégyenkezel, önmagad miatt, mert nem tudsz bájosan, viccesen, odafigyelve csevegni.

Nem emlékszel rá, hogy mikor kellene menned, hívnod, enned, innod… Csak úgy vagy és vegetálsz. Esetleg a munkahelyeden néznek ki, és szégyenkezel, talán le is „hülyéztek” már. Ezek amolyan ködfoltok, főleg, amikor elfáradok.

Mi történik velem? – lehet ez a kérdés is sokszor zúg a fejedben, vagy mondod ki félhangosan, hangosan. Esetleg összerogyva és sírva. Én már itt tartok.

Elmondom, figyelj! Előre közlöm, senkit sem hibáztatok, senkire sem haragszom.

2022. március 11-re a gyerek sulijában forradalmi ünnepre készültek. Csodálatos néptánc nyitány, huszáros, kisleányos előadás, igazi színjátszás. Jelentem, tizenegy darab huszársapka készítse házilag, pipa! Anya megoldotta, mint annyi minden mást is.

A FOLYTATÁSÉRT KATTINTS IDE!