Hogyan lesz a klitoriszból utcai művészet?

Borítókép: Hogyan lesz a klitoriszból utcai művészet?
A pálcikarajz péniszek megszokott részei a városképnek, a női nemi szerv street artként való megjelenése azonban lényegesen szokatlanabb jelenség. Ezen az egyensúlytalanságon szeretett volna változtatni a 24 éves Laura Kingsley Clitorosity nevű projektje, amelynek célja klitorisz krétarajzokkal színesíteni a köztereket, ezáltal pedig párbeszédet indítani.

Az aktivista első rajza 2017 októberében jelent meg a New York-i Washington Square Parkban. Úgy tapasztalta, hogy az emberekben egy ilyen rajzot látva rengeteg kérdés születik meg, s megdöbbennek, mennyire fogalmuk sincs testük ezen részéről. Kingsley szerint általános az

olyan, mint egy polip

vagy a „nem tudtam, hogy így néz ki” reakció. Már a 20. csiklót festette fel a járdára, amikor egy futó férfi végre azonnal felismerte a rajzot. Amikor Kingsley megkérdezte tőle, honnan tudta ilyen gyorsan megállapítani, mit lát, a férfi vállat vont és így válaszolt: „Orvosira jártam.” „A kedvenc történetem az volt, amikor Londonban egy anyuka szintén azonnal ráismert, mit ábrázol a rajz – meséli Kingsley. – Amikor a lánya visszakérdezett, mi az a csikló, az anya lelkesen elmagyarázta, hogy a női anatómia csodálatos része. Ezzel teljesen ellentétesen reagált egy New York-i háromgyerekes anyuka, aki bár nem tartotta obszcénnak a rajzot, mégis azt mondta, hogy ez túl intim téma ahhoz, hogy közszemlére tegyük.”

clitorosity,punci,júniusi éva
Olvasd tovább a cikket a júniusi Éva magazinban!