Kelly Clarkson a testszégyenítésről: „A vékony korszakomban volt a legnagyobb rajtam a nyomás”

kelly clarkson,testkép Forrás: Getty Images
Kelly Clarkson világéletében küzdött a testképével és az önbizalmával. Egy nemrégi interjúban az amerikai énekesnő nyíltan beszél arról, milyen tizenvalahány éve body shaming áldozatának lenni és hogyan befolyásolta ez a kapcsolatát önmagával.

Clarkson elég kendőzetlenül beszél ebben az interjúban arról, hogy a középiskolában depressziós fázison ment keresztül, miután a kinézete miatt szórták ki egy meghallgatásról. „Pedig keményen dolgoztam… Fura volt, azt hinné az ember, hogy csak modellválogatáson van ilyen.” De néhány hónapnyi vergődés után Kelly szembe tudott nézni azzal, hogy az élet nem mindig fair akkor sem, ha megérdemelnéd, hogy az legyen.

Ez a tapasztalat segített formálni engem, tulajdonképpen rákényszerített, hogy megtaláljam magam és meglássam, mi az, ami tényleg érdekel. Korán történt velem és hasznomra vált.

Az énekesnő azt is elmondja, hogy amikor „vékony” volt és „nem élt túl egészségesen”, akkor még nagyobb nyomás nehezedett rá, mint máskor. „Kimerült voltam, olyan keményen dolgoztam, mint azelőtt soha és egészségtelenül éltem. De a nyomás csak még nagyobb volt rajtam. Emberek magazinborítókat tettek elém rajtuk más nőkkel és ilyeneket mondtak, hogy ‘ezzel kell versenyezned’.” De Clarkson akkor még nem mert nemet mondani. „Ma már egyszerűen besétálok a szobába, rájuk nézek és úgy vagyok vele, mondják, ha merik.” Kelly szilárdan hisz abban, hogy önmagunkat kell szeretnünk és csak ezután leszünk képesek másokat is szeretni.

A 38 éves Clarkson nemrég jelentette be, hogy elválik férjétől, Brandon Blackstocktól akivel négy gyereket nevelnek: Savannah és Seth a férj előző házasságából származik, de Kelly a sajátjainak tekinti őket, River lányuk (6) és Remington fiuk (4) pedig vér szerint is közös gyermekük.

via popsugar.com

Testpozitív mantrák, hogy mindig szem előtt legyen, miért küzdünk: