Ilyen pózokban aludj a forróságban, hogy kipihent legyél

Borítókép: Ilyen pózokban aludj a forróságban, hogy kipihent legyél Forrás: Pixabay.com/Dieter Robbins
Gondoltad volna, mennyire sokat számít, hogy milyen testhelyzetben alszol? Az alvásszakértő szerint kánikulában egy jól megválasztott pozitúra egyenesen „életmentő” lehet.

A mostani, extrém hőségben éjjelente is egyre nehezebb dolgunk van, a nagy melegben sokan nem tudják megfelelően kipihenni magukat; álmatlanul, izzadtságukban úszva forgolódnak az ágyban.

Az alvás minőségén viszont sokat segíthetünk azzal, ha tudatosan a legoptimálisabb testhelyzetek egyikét választjuk – legalábbis ezt mondja a Levitex párna- és ágybetét-brand alapítója. Az alvásszakértő szerint ez azért is nagyon fontos, mert ha éjjel nyugtalanul alszunk és össze-vissza forgolódunk, a szívverésünk is felgyorsul: a fokozott vérkeringés következtében pedig a szervezetünk csak még több hőt termel, még inkább melegünk lesz.

James Leinhardt tippjeit is megosztotta a Mirrorral; hogy szerinte mely pozíciók azok, amik segíthetnek könnyebbé tenni az álmunkat ebben a kánikulában.

Véleménye szerint a fülledt, meleg nyári estéken a magzatpozíció a legtökéletesebb választás, ha tényleg a mély, nyugodt alvás a szándékunk. A másik póz pedig a következő: feküdjünk a hátunkra, kezeinket pedig fent, a fejünk mellett, vagy a párna alá csúsztatva pihentessük. A szakértő viszont óva int bennünket attól, hogy a hasunkra fekve merüljünk álomba, mert úgy véli, ennek nemkívánatos egészségügyi következményei is lehetnek.

Tudtad, hogy egyes szobanövények is a segítségedre lehetnek a pihentetőbb alvásban? Galériánkban mutatjuk, melyek ezek!