Hogyan fogynak a híres nők, például Blake Lively szülés után?

Borítókép: Hogyan fogynak a híres nők, például Blake Lively szülés után? Forrás: Getty Images
Minden látszat ellenére a celeb anyukák is hús-vér nők, akik szintén nem varázsütésre szabadulnak meg a szülés utáni felesleges kilóiktól. Persze nekik nem okoz gondot felfogadni egy személyi edzőt, vagy egy táplálkozási tanácsadót, és egy bébiszittert is a baba mellé, de tény: szigorú önfegyelem nélkül ők se mennének sokra még ezekkel sem. Legtöbbjük viszont a fokozatossággal, apró lépésekkel ért el tartós sikert a fogyásban.

Miközben sok sztáranyuka egy filmszerep, vagy divatbemutató miatt érezheti úgy, hogy versenyt kell futnia az idővel; szerencsére népes tábora van azoknak a celeb-anyukáknak is, akik a vélt elvárásokra fittyet hányva mindent úgy csinálnak, ahogy nekik jól esik; a saját tempójukban, fokozatosan.

Feltehetőleg neked sem az a célod, hogy a szülésed után 8 héttel a legjobb formádat villantsd pelus és popsitörlő vásárláskor a közeli drogériában. Örülsz, hogy élsz; szoptatsz és éjszakázol vég nélkül; a testednek regenerálódnia kell a szülés után, netán még élvezni is szeretnél minden együtt töltött percet a picivel. Egy nap pedig továbbra is csak 24 órából áll. Léteznek viszont olyan általános tippek, titkok, amelyeket a sztároktól ellesve te is beépíthetsz a mindennapokba. Néhány fontos alapvetést azonban érdemes szem előtt tartani; a lényeg a fokozatosság; semmi villámdiéta és önsanyargatás.

Mennyiség helyett minőség: egyél okosan és igyál sok vizet

Szülései után Gwyneth Paltrow ahhoz az elvéhez ragaszkodott, hogy nem fogyókúrázik. Sokkal inkább arra koncentrált, hogy egészséges, bio élelmiszereket egyen és bőségesen fogyasszon vizet.

Jennifer Garner, Kate Hudson, vagy például Catherine Zeta-Jones azt a diétás elvet követte, miszerint csökkenteni kell a magas szénhidráttartalmú élelmiszerek – a tészta, és a kenyérfélék bevitelét, viszont sokkal több, magas fehérjetartalmú ételeket - halat, csirkét, sovány marhahúst – fogyasztottak.

Csak semmi extrém edzés

Jessica Simpson apró, de hatásos lépésekkel érte el, hogy 45 kilótól sikerült megszabadulnia harmadik gyermeke szülétése után. Személyi edzője kezdetben annyit kért tőle, hogy legyen meg a napi 14 ezer lépés, ami a szülés utáni felépülés időszakában eleinte csak 6000 lépés volt, majd utána emelték az adagot. Ezt azonban be kellett tartania színésznőnek, aki csak ezek után kezdhetett bele a fokozatos edzésbe, erősítésbe.

A szolgálólány meséje című népszerű sorozat egyik sztárja, Yvonne Strahovski saját bevallása szerint csakis a szabadban űzhető tevékenységeket szereti. Azt, hogy kisfia születése után 3 hónappal visszanyerte alakját, a sok kirándulásnak, szabadban futásnak és úszásnak köszönheti.

Mila Kunis is erre esküszik, első gyermeke születése után legalábbis ezt az elvet követte. Másra se vágyott, csak arra, hogy közel legyen a babához, amennyit csak lehet; így vele sétált rengeteget a levegőn. Nem csak a nagy séták, de a szoptatás is remek edzés – fogalmazott a színésznő, aki egy időre fel is függesztette a keményebb testmozgást.

Blake Lively második gyermeke születése után tizennégy hónap alatt szabadult meg a felesleges kilóitól; ezt azonban büszkén felvállalta a széles nyilvánosság előtt. Instagram oldalán mondott köszönetet személyi edzőjének, s közben azt is elárulta, összesen huszonhét kilóval volt több. „Úgy tűnik, nem lehet úgy leadni huszonhét kilót, ha az ember az Instagram képeit nézegeti és azon tűnődik, hogy miért nem néz ki úgy, mint a bikini modellek” – írta a posztja alá Lively.

Nézegess sztárokat, akik elképesztően lefogytak