Hogyan tüntesd el a fáradtság nyomait az arcodról?

Borítókép: Hogyan tüntesd el a fáradtság nyomait az arcodról? Forrás: Getty Images (KatarzynaBialasiewicz)
A bőrünk – kiváltképp az arcbőr – az első olyan szervrendszerünk, ami azonnal jelez, ha kibillent a szervezetünk az egyensúlyból. A kiváltó okok megtalálásáig a tüneteket kezelhetjük. Mutatjuk, hogyan.

Fáradtnak tűnő, nyúzott, fénytelen, fakó arcbőr, sötét karikák vagy akár duzzanatok a szem alatt. Azt gondoljuk, csak minket kísérnek ezek a problémák, holott a nők többsége reggelente nem elégedett a tükörképével.

Vitamin- és tápanyaghiány, kevés és nem kielégítő alvás, mozgásszegény életmód, kevés folyadékbevitel, képernyő előtti munkavégzés, stressz… Csak néhány azok közül a kiváltó okok közül, amik miatt fáradtnak tűnik a bőrünk.

Hogyan tüntessük el a fáradtság nyomait az arcunkról? Elsődlegesen az okokat találjuk meg.

1. Teljes nagy labor

Évente egyszer legalább csináltassunk egy teljes körű vérvizsgálatot. A laboreredményekből minden eltérés látszódni fog. Kérjünk orvosi segítséget az elemzéshez.

2. Megfelelő mennyiségű és minőségű alvás

A neurológusok és alvásszakértők egyetértenek abban, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás kulcsfontosságú szerepet játszik az immunrendszer megfelelő működésében, a fertőzések megelőzésében, a bőrképünk kialakulásában.

Ebben a cikkben írtunk arról, hogy hány összetevőn múlik a tökéletes és pihentető alvás.

3. Folyadékbevitel

De most tényleg mennyi vizet kellene innunk? Napi két liter? Napi négy liter? Minél több, annál jobb?

A testünk hatvan százaléka víz, úgyhogy jobb, ha odafigyelünk. Az amerikai ajánlások a napi nyolc (kicsit több, mint kétdecis) pohár vízről szólnak. Ez egyébként egész jó: nem tűnik irreális mennyiségnek, nem alakulsz át tőle törpe vízművé. Ugyanakkor, ha sokat kávézol vagy alkoholt is iszol, máris meg kell emelni az adagot két-három pohárral, hiszen ezen folyadékok mindegyike vízhajtó hatású.

Ebben a cikkükben arról írtunk, hogyan tudod kiszámítani, hogy mennyi a számodra megfelelő mennyiségű folyadékbevitel.

Amíg a kiváltó okokat nem találjuk meg, kezeljük a tüneteket.

A legszerencsésebb, ha egy természetes eredetű összetevőkből álló, mondjuk gyógynövényekből készült natúrkozmetikum után nyúlunk.

A szem a lélek tükre, mondják. Ha az arcunk ezen területe friss, az arcunk összehatása kevésbé tűnik fáradtnak. Egy célzottan erre a területre fókuszáló szemmaszk is sokat segíthet.

Lab Biome Super tonic hidrogél szemmaszk - Kattins a képre és tudj meg többet!

A Lab Biome Super tonic hidrogél szemmaszk Koffeinel és E-vitaminnal segít megszüntetni a fáradtság jeleit és enyhíteni a szem alatti duzzanatot.

A koffein nem csak belülről tudja támogatni a testünket. Külső felszívódás útján segít a finom vonalak feszesítésében és a puffadt bőr csökkentésében. A maszkban található E-vitamin antioxidáns és sejtvédő hatással bír, így hatásosan lassítja a bőröregedést, fenntartja a bőr hidratáltságát és rugalmasságát.

Ez a két fő hatóanyag erősíti egymás hatását, így támogatják a bőr mikrobiomját. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy 100%-ban természetes, északi alga bázisú maszkról van szó, ami vízben oldódó, így használata teljesen környezetbarát.