A helyes fogkefeválasztás 5 titka

Borítókép: A helyes fogkefeválasztás 5 titka
A te fogkeféd megfelel ezeknek a szempontoknak? :)
Cikkünk a CURAPROX támogatásával jött létre.

Már gyerekkorunkban is gyakorta elláttak minket hathatós tanácsokkal a rendszeres fogmosás és szájápolás terén. Mindannyian tudjuk, hogy a fogmosásnak is megvan a maga technikája. De milyen fogkefét válasszunk egészen pontosan? Mik a jó fogkefe ismérvei? Nézzük csak:

1. A jó fogkefe puha sörtéjű.
Könnyű belátni, miért:puha sörték kíméletesen bánnak a fogzománccal és nem sértik fel az ínyt sem.

2. A jó fogkefe sörtéje ezen felül sűrű is.
Hogy a szájüreg minden zugába eljuthassunk fogmosás közben. Ezenfelül a sűrű sörteelrendezés a kíméletességet is szolgálja.

3. A jó fogkefe fejének olyan a kialakítása, hogy az ínyszél tisztítására is alkalmas legyen.
Itt is a sörteelrendezésen van a lényeg: nem csak puhának és sűrűnek kell lennie a kefe szálainak, hanem egyszerre kell jól teljesítenie különböző "állagú" szerveink (az íny, a fog, a nyelv) tisztításakor.

4. A jó fogkefe nyele ergonomikus és stabil fogást biztosít.
Hogy kizárjuk a sérülés legkisebb esélyét is, például hirtelen mozdulat esetén. Egy jól kialakított nyelezetű fogkefével akár táncolhatunk is fogmosás közben! :)

5. A jó fogkefe jól néz ki!
Ez a tétel nem olyan fontos, mint az ergonómiai és biztonsági kérdések, de azért nem is elhanyagolható. Szükségünk van arra, hogy kötődhessünk a fogkefénkhez, ezért fontos, hogy olyan eszközt válasszunk a mindennapos fogmosáshoz, ami vonzza a szemünket és amihez akár kötődni is tudunk, legalább annyira, mint bármely más használati tárgyunkhoz.

Ide kattintva válogathatsz a Copacabana ihletésű, limitált szériában készült CURAPROX fogkefék közül. Itt pedig bővebben is olvashatsz a CURAPROX termékeiről!