6 étel, amelytől fehérebbek lesznek a fogaid!

Borítókép: 6 étel, amelytől fehérebbek lesznek a fogaid! Forrás: fotó: Europress / Getty Images
Nem hiszed? Kattints és egyél többet ezekből a természetes fogfehérítőkből.

Azt már tudjuk, hogy a kávé, a vörösbor, a szeder – sok előnyük mellett, például hogy finomak – elszíneződést okozhatnak a fogaidon. A jó hír azonban az, hogy vannak olyan ételek, amelyek ellenkező hatást érhetnek el. Nézzük, milyen hozzávalók járulhatnak hozzá a természetes fogfehérítéshez:

1. Alma


Fotó: Pinterest

Az alma állaga és magas víztartalma segít megnövelni a nyálelválasztást. Ez pedig megtisztítja a szájat a baktériumoktól és megelőzi a lepedékképződést, ami a fogak elszíneződéséhez vezethet.

2. Magvak


Fotó: Europress / Getty Images

A mandula, a kesudió, a dió és más olajos magvak szintén a nyálelválasztáshoz járulnak hozzá. Segítenek a lepedék „ledörzsölésében" is.

3. Nyers zöldségek


Fotó: Wikimedia Commons

A rostban gazdag zöldségek is jótékonyan radírozzák a fogzománcot. Mi több, a sötétzöld növények, például a brokkoli magas vastartalma segít abban, hogy vasréteg képződjön a fogak felületén (persze nem valami fogszabályzó-féleségre kell gondolni), amely megvédi azokat a zománcot mállasztó savaktól.

4. Eper


Fotó: Europress / Getty Images

Az eper úgynevezett almasavat tartalmaz, aminek felületaktív hatása van. Egy régi DIY fogfehérítő trükk: turmixolj össze epret szódabikarbónával és dörzsöld be vele a fogaidat.

5. Hagyma


Fotó: Europress / Getty Images

A hagyma antibakteriális ként tartalmaz, amely megakadályozhatja a lepedékképződést. És ha nyersen fogyasztod, amúgy is gyakrabban mosol fogat. :)

6. Citrusok


Fotó: Europress / Getty Images

A citromban, narancsban, ananászban található savak hatékonyak a lepedék oldásában. Továbbá megnövelik a nyálképződést, ami természetes szájöblítést biztosít. Az ananász jól ismert természetes folteltávolító.