Fenékmonológok: 6 nő értékes vallomása

Borítókép: Fenékmonológok: 6 nő értékes vallomása
Tud táncolni, tud flörtölni. Van, amelyik egy poharat is meg bír tartani. Cikkünk az Éva egy régebbi számában jelent meg.

„Szívesen belecsíp”

Hanna (47) színházi öltöztető
Magasság: 174 cm
Súly: 75 kiló
Konfekcióméret: 42–44


„Valójában nem is nagyon tudom, milyen a fenekem, sosem nézem meg a tükörben. Csak azt tudom, hogy jó erős, apámtól örököltem. A nagynéném mindig azt mondta, hogy nincs nagy fenekem, csak a hátam göröngyös. 38-as konfekcióméretről álmodom. Egy szűk szoknya nagyon erősen kirajzolja a farpofáimat, ezért nemrég beszereztem magamnak egy testszínű fenékformáló fehérneműt, amely elsimítja a göröngyöket, a feneket feszesnek mutatja. Igaz, órákig tart kigabalyodni belőle, gyors pisilésről egy ilyen ruhadarabban szó sem lehet. A barátom szépnek tartja a fenekemet, szívesen belecsíp. Egyszer külföldön egy vadidegen pasi is megmarkolta, hát, majdnem fölpofoztam. A fenekemmel nem szoktam kokettálni, annál szemérmesebb vagyok. Fürdés után viszont édes mandulaolajjal kenem be. A strandon nem mutatkozom bikiniben, ehhez sem a fenekem, sem a hasam nem elég feszes. Rám az alakformáló, karcsúsító egyrészes illik igazán.”

„Kis ínyencség”

Anett (17) tanuló
Magasság: 1,67 méter
Súly: 63 kiló
Konfekcióméret: 38


„A srácok szerint az egész városban nekem van a legszebb fenekem. Én ugyan elég nagynak találom, de amúgy nincs vele bajom. A családunkban mindenkinek kerek feneke van: apámnak, anyámnak, a nagyimnak és a bátyámnak is. Kell egy kis husi a nadrágba, és szerencsére a szűk szoknya is jól áll nekem. Sőt, jól is jön, ha olyanom van, hogy valakit el akarok csábítani. A középiskolában zenét és táncot tanulok, sokat foglalkozom a testemmel. Amikor táncolok, a fenekem is velem rázza, ettől vagyok karakteres. De ülni is jó dolog, párnaként remekül funkcionál a fenekem. Jól karban tartom: mindennap bió narancsolajjal kenegetem. Utcára hippis nadrágokat hordok, a strandra pedig olyan szabású bikinit veszek fel, amelyből kilátszik a fenekem. Mint egy kis ínyencség.”

„Kerek, brutálisan szemtelen telitalálat”

Adrienn (48) kommunikációs tanácsadó
Magasság: 164 cm
Súly: 61 kiló
Konfekcióméret: 38


„Hamisítatlan pesti fenekem van: kerek, brutálisan szemtelen, telitalálat! Ha sietni akarok a tömegben, lazán eltolom vele az embereket. Mostanra kissé nyeregtáska formát öltött, de sebaj, ezzel még jobban tudok lökdösődni. Meg is becsülöm, esténként a legfinomabb testápolókkal kenem. Amikor még 44-es volt a ruhaméretem, egy pohár is simán megállt rajta, most viszont már szűk, skinny farmerban szaladgálok. Egyébként munkámnak köszönhetem, hogy ilyen jól lefogytam: bringával közlekedem a városban egyik irodánktól a másikig. A kollégáim szerint fenékre hízom, de azt hiszem, csak ugratni akarnak. Egyszer volt egy borzasztóan kellemetlen esetem: egy undorító nagyfőnök belecsípett a fenekembe. Hajszálvékony a választóvonal a kokettálás és a fizikai kontaktus között. Szívesen viselek szép fehérneműt. Jöhet a selyem, a csipke és a hímzett, csak fodros és nőies legyen. Amióta már csak 38-as a ruhaméretem, mindig nagyon ütős és dögös bikinit hordok a strandon.”

„Hirtelen meghíztam a fenekemre”

Mimi (37) kozmetikus
Magasság: 180 cm
Súly: 69 kg
Konfekcióméret: 38

„A triatlon megszépíti a feneket, 3-4 órányi biciklizés jó formában tartja a farizmokat. Régebben ezt csináltam, de mostanában nem tudok sportolni, ami nem túl jó, de hát valamit valamiért. 3 hónapos terhes vagyok, a combom vastagabb lett, a túlsúly zsír formájában kezd lerakódni a derekamra és hirtelen meghíztam a fenekemre. Amikor fogamzásgátlót szedtem, nőiesebb volt az alakom, de sztriák és gödröcskék is megjelentek a fenekemen. Nem érdekel! A strandon bikinit hordok, tangát soha, mert ahhoz tökéletes hátsó fertály kell. Felöltözve elégedett vagyok az alakommal. A fenekemet az ágyban vetem be. A barátom elfenekelhet, de korbácsra nem tartok igényt.”

„Ez a tetkó a szerelmet jelképezi”

Manka (42) grafikus
Magasság: 160 cm
Súly: 57 kiló
Konfekcióméret: 38


„A horgonyt eredetileg az alkaromra akartam tetováltatni, de túlságosan feltűnő lett volna, ezért tetettem a fenekem fölé. Kiabáltak már utánam a strandon: �Na mi van? Ebbe kapaszkodnak a pasik?�, de hiába pimaszkodnak, engem nem aláznak meg! Ez a tetkó a szabadságot, a reményt és a szerelmet jelképezi. Kissé nagynak találom a fenekemet, a sztriák és a gödröcskék már tinédzser korom óta ott vannak, de a saját diétámtól – mindenből picivel kevesebbet eszem – szerencsére valamivel karcsúbb lett, 40-es konfekcióméret helyett most már 38-ast hordok. A férjem rajong a fenekemért, sokszor szemtelenül megpaskolja. Ha egy idegen férfi tenné, agyonütném.
Idegeneknek belecsípni, ráütni tilos.”

„Ezen aztán lovagolni is lehet”

Bibiana (33) plus size modell
Magasság: 168 cm
Súly: 90–92 kiló
Konfekcióméret: 48

„Olyan a fenekem, hogy csak fel kell nyergelni, és ezen aztán lovagolni is lehet! Az alakomban ugyan nincs semmi különös, de a fenekem, az aztán feltűnő. Tudom rázni: ha megszólal a dél-amerikai salsa, a farom is velem táncol, és mindenki engem bámul! Néha utánam kiabálnak a gyerekek: �Micsoda feneke van a néninek!� Régebben azt hittem, az emberek csúnyának látnak, de ma már tudom, hogy nem. Az önbizalmam egyszerűen tiszteletet parancsol. A fenekem a titkos fegyverem, a férfiak imádják. Nem bánnám, ha kissé simább lenne, kevésbé göröngyös, de ez a puha bőr velejárója, kénytelen vagyok elfogadni. A strandra tankinit hordok, mert elegem lett a bikiniből. Azt nem egy méretes hátsóra tervezték. Egyébként meg látszódjon!”

Neked milyen a viszonyod a fenekeddel? Ha kedved tartja, írd meg nekünk emailben vagy kommentben.

Fotók: Victor Bergen Henegouwen