Ezért tarts egy üveg olívaolajat a fürdődben is

Borítókép: Ezért tarts egy üveg olívaolajat a fürdődben is Forrás: Pexels.com/Pixabay
Az olívaolaj valódi csodaszer a szépségápolásban; elmondjuk, hogyan használhatod, például fogfehérítésre.

Ki ne szeretne ragyogó, fehér fogakat? Az, hogy szép és egészséges fogaid legyenek, nemcsak akkor fontos, ha hollywood-i sztár vagy, a mindennapi életben is magabiztosságot ad; az általános szájhigiéniáról nem is beszélve. A jó hír az, hogy ehhez nem kell vagyonokat költened különféle, fogfehérítő eljárásokra, mivel léteznek olyan természetes módszerek és növények, amikkel hatásosan célt érhetsz.

Ráadásul legtöbbet megtalálod otthon a konyhában. Bizonyos növényi olajok – így az olívaolaj - ugyanis nem csak főzésre, hanem szájápolásra is kiválóan alkalmasak.

A fogaidon képződött, az elszíneződésekért is felelős lerakódásokat hatékonyan eltávolíthatod úgy is, ha ébredés után, még az első fogmosás előtt egy korty hidegen sajtolt, extra szűz olívaolajjal öblögetsz néhány percen keresztül. Könnyen lehet, hogy ez első alkalommal kissé furának tűnik, de egyáltalán nem kibírhatatlan, az eredményért cserébe biztosan megéri.

Ha végeztél az öblögetéssel, utána mosd meg a fogaidat, a szokásos módon.

Ráadásul ezzel nemcsak a fogaidnak teszel jót, hanem az ínyedet is erősítheted, mivel a hidegen sajtolt olajból vitaminok jutnak a sokaknál problémás, érzékeny területre.

Galériánkból pedig megtudhatod, hogy a kókuszolajat mi mindenre használhatod!