8 idényzöldség, amit minden héten fogyassz: nemcsak az emésztésedre hatnak pozitívan, de tele vannak vitaminnal is!

Vitamindús idényzöldségek tavasszal
A tavaszi idényzöldségek rendszeres fogyasztása segíthet megelőzni az emésztési zavarokat, csökkentheti a gyulladásokat és bizonyítottan ellenállóbbá teszi a szervezetet a betegségekkel szemben. Következzen 8 olyan idényzöldség, amit tudományosan alátámasztott élettani hatásai miatt is érdemes rendszeresen az étrendünkbe iktatni!

Az idényzöldségek a természetes érési folyamatuk során több vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst halmoznak fel, mint az importált, tárolt változatok. Ráadásul, mivel frissen kerülnek az asztalra és nem utaztatják őket több ezer kilométerről, jóval több marad bennük a tápanyag. Ma már több tanulmány is alátámasztja, hogy az idényterményeket fogyasztó emberek étrendje kiegyensúlyozottabb, több élelmi rostot, C-vitamint és polifenolt tartalmaz, ami pozitív hatással van a bélflórára és az általános egészségi állapotra is. Az idényzöldségeket érdemes az étrendünkbe rendszeresen beépíteni: saláták, főzelékek, levesek, köretek formájában vagy akár fermentált változatban is. A tavaszi zöldségek nemcsak az ízek frissességét hozzák a heti menünkbe, hanem a megújulást is a táplálkozásunkba. Rendszeres fogyasztásukkal nemcsak az emésztést, hanem az immunrendszert, a hormonháztartást és a májműködést is támogathatjuk.