JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Elég jelentősen megnőttek a péniszek a világban

Borítókép: Elég jelentősen megnőttek a péniszek a világban Forrás: Getty Images
Az elmúlt évtizedekben a péniszek átlagos hossza 25 százalékkal nőtt a világban, míg a tesztoszteronszint és a sperma minősége csökkent.

Ha te is gyakran hallod, hogy régen minden jobb volt, most van egy hírünk, ami ellentmond ennek. Egy kutatás szerint a péniszek hossza világszerte átlagosan 25 százalékkal nőtt az elmúlt évtizedekben. A Stanford kutatóinak épp Valentin napon megjelent tanulmányából ugyanis kiderül, hogy az elmúlt nagyjából 30 év alatt közel 25 százalékkal – 12.2 cm-ről körülbelül 15.2 centire – nőtt az erekciós péniszek hossza. Csökkent viszont a tesztoszteronszint és a sperma minősége.

A kutatók 75 tanulmányt szűrtek át, amelyek egészen 1942-ig nyúltak vissza, és közel 56 000 férfi adatait tartalmazzák. Meglepődve tapasztalták, hogy az általuk vizsgált időszak utolsó 29 évében az erekciós péniszek bejelentett hossza elkezdett megnőni, méghozzá az egész világon. Azt viszont, hogy ennek pontosan mi az oka, egyelőre senki sem tudja.

„Az egymillió dolláros kérdés az, hogy miért fordulhat ez elő” – mondta Dr. Michael Eisenberg, a Stanford Medicine férfi termékenységre specializálódott urológus doktora.

És bár a péniszhossz nem áll közvetlen összefüggésben a szexuális egészséggel, a Stanford sajtóközleményében azt írják, érdemes tanulmányozni. Részben mert a növekedés viszonylag rövid idő alatt történt, ami a kutatók szerint mindenképpen érdekes jelenség.

Addig is, míg a tudósok jutnak valamire a témában, mi, nők örülhetünk, mert még egy mondást megcáfolhatunk: már az sem feltétlen igaz, hogy a jóból kicsit adnak.

Forrás

Nem kicsi a korkülönbség... Galériánkból kiderülnek a részletek!