Borítókép: Egy személyi edző megmutatja, miért ne higgy el mindent, amit az Instán látsz Forrás: Unsplash.com/Scott Webb

Egy személyi edző megmutatja, miért ne higgy el mindent, amit az Instán látsz

Hatalmas sikere lett annak a videónak, melyben egy személyi edző azt mutatja be, hogyan lehet álomalakot villantani egy szempillantás alatt. Látszólag legalábbis. A trükkel rengetegen élnek vissza a közösségi médiában; úgyhogy már csak ezért sem szabad mindennek bedőlni – hívja föl a figyelmet a tréner.

Ne higgyünk a túlságosan nagy, látványos átalakulásoknak az interneten; legalábbis kezeljük erős fenntartásokkal – figyelmeztet egy személyi edző. Ezt bizonyítandó, Georgina Cox mini videókban mutatja meg, milyen trükkökkel próbálnak meg átverni sokakat; nagyobb bevétel, több vásárló, vagy kuncsaft reményében.

Cox rámutat, nagyon sok múlik azon, hogy milyen pózban és szögben fotózzuk le magunkat. Már azzal is nagy eredményeket lehet ugyanis elérni. Az pedig, hogy mennyire egyszerű látványos átalakulást mutatni másodpercek lefolyása alatt, az általa készített videókban is remekül látszik.

A fehérneműjét feljebb, a vállait hátrébb húzza, vesz egy nagy levegőt és befeszíti az izmait. Ennyi. A teste pedig hipp-hopp, máris „átalakult”.

„Amikor annak idején komolyabban elkezdtem edzeni, velem is többször előfordult, hogy bedőltem jó pár ilyen, csodálatos átalakulást hazudó fotónak. Elég sok fitneszguru profilját bekövettem, ezeken csüngtem gyakorlatilag. Egyesektől pedig teljesen odáig voltam! Miután akkor még eszembe se jutott, hogy nem a valóságot látom, idővel borzasztó frusztrált és csalódott lettem; magamat okoltam, hogy én ehhez képest még sehol sem tartok” – mondja Georgina.

Folyamatosan hozzájuk hasonlítgattam magam és állandóan elégedetlen voltam, hogy én hozzájuk képest alig haladok valamit.

Nem edzem eleget? Mit csinálok rosszul? Lehet, hogy kevesebbet kellene ennem? Mégis meg kellene vennem és szednem kellene az általa reklámozott fogyasztó tablettákat?
ilyen kérdések kavarogtak bennem.

Georgina arra bátorít mindenkit, hogy tegye meg, ami tőle telik, végezze az edzéseket és ne méricskélje magát folyton másokhoz. „Ahogy te haladsz, a saját tempódban, az a te saját érdemed. Kizárólag Te legyél a saját magad összehasonlítási alapja. Magadból kell kihozni a legjobbat, nem az a cél, hogy olyan legyél, mint egy másik ember az Instáról” – üzeni követőinek az edző.

Szerencsére pozitív példákat is találni a közösségi médiában! Kattints a Galériára!