10+1 egészséges nasi, amely nem csak finom, de mértékletesen fogyasztva nem hizlal

A kutatások alapján ugyan megoszlanak a vélemények a nassolás pozitív vagy negatív hatásaival kapcsolatban, egy dolog biztos: azzal, hogy növeljük az étkezések gyakoriságát, segíthetjük a szervezetünket az éhségérzet kezelésében és a vércukorszint szabályozásában is.
Az vagy, amit megeszel: így az sem mindegy, hogy mit nassolsz
Nem kell nemet mondanod a főétkezések közötti falatoknak, ha a nassolás gondos tervezéssel történik és tápanyagban gazdag élelmiszereket, főként gyümölcsöket és zöldségeket veszel magadhoz.
De hogyan variálhatod ezeket az egyszerű és olykor unalmasnak tűnő hozzávalókat?
Készíts zöldség chipset!
Ha azt mondjuk chips, a legtöbb fogyókúrázó fejében egy hatalmas piros felkiáltójel jelenik meg, amely egyértelműen azt sugallja, kerüld el messzire. Pedig a chips ha megfelelő élelmiszerből és kevés zsiradék hozzáadásával készül, olyan tápláló nasiként szolgálhat a mindennapok során, amelyet akár korlátlanul fogyaszthatsz, ha megéhezel.

Felejtsd el a krumplit, vedd elő a többi zöldséget!
Ki mondta, hogy a chips csak krumpliból készülhet? Ha szeretnéd elkerülni a krumpli használatát, –– amelyről egyébként számos ponton kiderült, hogy pozitív élettani hatásokkal bír – , akár cékla, sárgarépa vagy édesburgonya felhasználásával is ízletes falatokat varázsolhatsz. Sőt, a chips készítésére még a csicsóka és a kelkáposzta is alkalmas, úgyhogy ezekkel is bátran kísérletezhetsz.
Ha pedig igazán színes végeredményt szeretnél, kombináld a hozzávalókat! Először mosd meg, alaposan töröld át, majd hámozd meg a zöldségeket. Egy gyalu, hámozó vagy reszelő segítségével szelj le belőlük minél vékonyabb szeleteket (kivéve a kelkáposztát, melynek elég kézzel leszedni a leveleit). Helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, olajspray segítségével adj kevés olívaolajat hozzá, majd szórd meg sóval. Addig süsd a zöldségeket 160-180 fokon, amíg ropogósak nem lesznek, majd élvezd a végeredményt!
