Celine Dion gyógyíthatatlan beteg - Pár órája, saját maga jelentette be a hírt egy videóüzenetben

Borítókép: Celine Dion gyógyíthatatlan beteg - Pár órája, saját maga jelentette be a hírt egy videóüzenetben Forrás: Getty Images
Már egy ideje tudta, hogy baj van, de képtelen volt beszélni erről a nyilvánosságnak.

Celine Dion pár órával ezelőtt videóüzenetben jelentette be Instagram oldalán, hogy gyógyíthatatlan beteg, mely miatt, az eddig is többször átszervezett 2023-as európai turnéját most teljesen lemondja.

Videó üzenetének elején kifejezte sajnálatát, hogy csak most szól a nyilvánossághoz. Elmondta mennyire hiányolja ő is rajongóit, és hogy mennyire várja már, hogy személyesen találkozhasson velük, a színpadon állva. Az 53 éves világsztár ujjait tördelve, könnyeit visszatartva elmondta most lett kész arra, hogy mindenkivel tudassa, már hosszú ideje egészségügyi problémákkal küzd, amikkel nagyon nehezen tudott szembenézni és képtelen volt beszélni mindarról, amin az utóbbi időben megy keresztül.

„Nemrég állapítottak meg nálam egy nagyon ritka neurológiai rendellenességet, az úgy nevezett SPS szindrómát, mely egy millió emberből 1-et érint.”

Celine elmondta, hogy mindaz, ami egészségügyi problémája felmerült az utóbbi időszakban, erre a betegségre vezethető vissza. A testében megjelenő görcsöket ez a szindróma okozta.

Az Oscart díjas énekesnő hozzátette: „Sajnos ezek a görcsök kihatnak életem minden területére. Néha nehézséget okoz a járásban, és sajnos a hangszálaimat se tudom úgy használni, ahogy megszoktam”. Majd folytatta: „fájdalmas ezt kimondani, de nem leszek kész februárban folytatni az európai turnémat.”

A világsztár megnyugtatta rajongóit, hogy csodás gyermekei mellett egy nagyszerű orvoscsapat dolgozik vele, akik segítenek neki a gyógyulásban. Továbbá keményen dolgozik a sportorvosával, hogy visszanyerje erejét és teljesítőképességét fokozza, de elcsukló hangja és szavai is elárulták, ez nagy küzdelem számára.

A megtört énekesnő elmondta, egyedül csak az énekléshez ért, ami borzasztóan hiányzik neki: „Én csak énekelni tudok. Ezt csináltam egész életemben és ez az, amit a legjobban szeretek csinálni. Hiányoztok mindannyian, hiányzik a színpad, a fellépés....mindig 100% teljesítmény bedobást adok a színpadon, de az állapotom most nem engedi meg ezt, hogy megadjam nektek.”

Milyen betegség az SPS?

Az SPS egy rövidítés, mely a stiff-person-syndrome vagyis szószerinti fordításban, merev személy szindrómát jelent. A betegség egy ritka, progresszív, neuromuscularis megbetegedés, mely fájdalmas izomgörcsök formájában jelennek meg a betegen, elsősorban a törzs és a törzsközeli izmokban. Fokozott érzékenység alakul ki olyan ingerekre, mint a zaj, érintés, szorongás, melyre a görcs a test válaszreakciója. Jelen állás szerint az SPS-re nincs gyógymód. Kezelésekkel lehet lelassítani a folyamatot, mely során a szorongást lehet oldani gyógyszeres kezeléssel és izomrelaxációs kezelésekkel lehet gyógyítani a testet.

Forrás ITT

Celine Dion ikon, díva és utánozhatatlan. persze mindez azért, mert ő maga egy zseniális énekesnő és előadóművész.

Galériánk videói egyediségéről tanúskodnak