Betiltották az egyik legkedveltebb nassolnivalónkat: rákkeltő, sejtkárosító anyagok vannak benne

Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság nagyon alapos kutatást végzett az füstölt szalonnás ízesítő aromák egészségre gyakorolt hatásairól. Sajnálatos módon az eredmények roppant aggasztóak voltak, ugyanis a kutatásból kiderült, hogy ezek komoly egészségügyi kockázatokat rejtenek magukban. Ezek a vegyi anyagok sejtkárosító hatásúak, növelik a rák kialakulásának kockázatát.

Fontos tudni, hogy ez nagyon veszélyes, hiszen a sejtkárosodás megváltozása növelheti a rák és más örökletes betegségek kialakulásának kockázatát. Az Unió így arra a döntésre jutott, hogy betiltja a füstölt szalonnás ízesítésű ételeket. Ennek oka az, hogy miután a hatása nagyon súlyos, így nem lehet meghatározni egy biztonságos mennyiséget.
A megállapodást áprilisban véglegesítették, innentől kezdve két éven belül kötelező ezeket a termékeket kivezetni az üzletekből.
9 étel, ami növelheti a rák kialakulásának kockázatát!
- "A kamaszlányok fele érzi magát kevésbé szépnek a social media hatására" - Megérkezett a Testkép podcast 3. évada B. Nagy Réka énekesnővel és Fóris Szandra pszichológussal A Testkép harmadik évadának nyitóepizódjában a közösségi média testképre gyakorolt hatásait vizsgáltuk szakértő vendégünkkel,...