A nagypapa, aki vitiligós babákat horgol, hogy a gyerekek szépnek érezzék magukat!

Borítókép: A nagypapa, aki vitiligós babákat horgol, hogy a gyerekek szépnek érezzék magukat! Forrás: Getty Images
Egy nagypapa nem mindennapi hobbit talált magának, amivel sok-sok gyermeknek és szülőnek ad erőt minden nap!
"A vitiligo foltok gyönyörűek. Szerintem, ami igazán csúnya, ha valaki kiközösít valakit azért, mert egy kicsit más, mint a megszokott. ” - meséli João Stanganelli Jr.

Ami egy szórakoztató hobbiként kezdődött a 64 éves brazil nagyapának, az egy különleges projektté vált és a különböző fogyatékossággal küzdő gyerekeket számára rengeteg erőt ad.

A vitiligós João Stanganelli Jr. tavaly kezdett el horgolni, miután egészségügyi problémái arra kényszerítették, hogy visszavonuljon az élelmiszeripari foglalkozásától.

Miután teljesen önállóan elsajátította a horgolás alapjait, Stanganelli úgy döntött, hogy egy különleges, vitiligo foltos babát készít az unokájának, hogy az mindig emlékeztesse a kislányt a nagypapájára.

A vitiligo egy olyan bőrbetegség, amelynek következtében az ember bőrének területei elveszítik a színüket - írja az Egyesült Államok Egészségügyi és Humán Szolgáltatási Minisztériuma. A minisztérium szerint a világ népességének 5–1 százaléka él a vitiligóval, amely idővel előrehaladhat.

A kis unoka végül annyira örült a különleges ajándéknak, Ő pedig annyira büszke volt az alkotásásra, hogy megosztott róla egy fotót az interneten. Nem sokkal ezután Stanganelli azt vette észre, hogy egyik pillanatról a másikra megtelik az online levelesládája, hiszen rengeteg embert írt neki, akik szintén vitiligo foltokkal rendelkeznek és mindannyian megosztották vele a saját történetüket. A szülők pedig azt kérték, készítsen a gyermekeiknek is egy babát, hogy a gyermekek meg tudjanak barátkozni a saját foltjaikkal.

"Áldottnak érzem magam a lehetőségért, hogy egy kis erőt adhatok az embereknek a babáimmal." - meséli. „ Sok kedves üzenetet kapok, amiben a szülők elmesélik, hogy a gyerekek mennyire imádják a babákat. Ennél többre pedig nem is vágyom!

Eddig mintegy 200 egyedi babát készített, köztük egy kerekesszékes babát, alopeciás ( krónikus hajhullással küzdő) babát és egy kohleáris implantátumú (nagyot hallók számára készített készülék) babát is. Instagram galériája tele van az alkotásaival készült fotókkal, és Stanganelli gyakran oszt meg magáról is képek, amiken éppen sportol vagy a babákat horgolja. Alkotásai már szerepeltek címlapokon is és az Instagramon közel 10 000-ren követik már.

Stanganelli 38 éves kora óta él vitiligoval, akkor mutatkoztak rajta először a betegség jelei. A babakészítő nagypapa azt meséli, hogy örömmel horgol a gyermeknek, akik ettől a betegségtől szenvednek, hogy erőt és magabiztosságot adjon nekik és nem tervezi, hogy hamarosan abbahagyja.

„A legösztinzőbb dolog, amivel valaha foglalkoztam. Örülök, hogy ilyen jó dolog influencere lehetek - mondja, és azt üzeni az embereknek, akik ezzel a betegséggel küzdenek:

„A vitiligó foltjai gyönyörűek. Ami csúnya, az foltok a nem elfogadó emberek jellemében. ”

Nézd meg galériánkat, a gyönyörű vitiligós fotókért!