8 reggeli szokás, ami kifejezetten rossz hatással van az egészségedre: ezeket érdemes elkerülni

Borítókép: 8 reggeli szokás, ami kifejezetten rossz hatással van az egészségedre: ezeket érdemes elkerülni Forrás: bruce mars/Unplash
A reggel talán az egyik legfontosabb része a napnak, hiszen ekkor megalapozzuk a hangulatunkat, produktivitásunkat. Azonban olykor nagyon nehezen vesszük magunkat arra rá, hogy felkeljünk és elindítsuk a napunkat. Annak érdekében pedig, hogy dinamikusan, jól, energikusan induljon a napod, érdemes egy jól bevált rutint kialakítanod. Azonban vannak olyan szokások, melyek kifejezetten megnehezítik a reggeledet, és még feleslegesek is. Mutatjuk is, melyek ezek.

A reggel a nap egyik legfontosabb szakasza. Ilyenkor alapozzuk meg, hogy milyen kedvünk lesz a nap további részében, mennyi energiánk, és milyen teljesítményünk lesz. Ilyenkor érdemes egy kicsit lelassulni, ráhangolódni a napi feladatokra, lehetőség szerint valamelyest átmozgatni magunkat, kicsit lenyújtani, jógázni. Ezentúl érdemes lehet szellemileg, lelkileg is rákészülni az előttünk álló kihívásokra, erőt meríteni. Erre kiváló alternatíva lehet a meditáció, a magunkba merülés, lelassulás. Ilyenkor érdemes kicsit kiülni az erkélyre, a kertbe, ugyanis a reggeli napfény, a friss levegő, garantáltan jó hatással lesz a mentális egészségünkre.

Forrás: Toa Heftiba/Pexels
Érdemes lehet kicsit lelassulnod reggelenként.

A reggeli harmónia megteremtésének kulcsa, hogy olyan szokásokat, rutint vezessünk be, melyek valóban az épülésünket szolgálják. Azonban léteznek olyan szokások, melyek ezzel ellentétben sokkal inkább negatív irányba terelik a reggelünket. Az alábbiakban ezeket gyűjtöttük össze.

Reggeli szokások, melyek negatív irányba terelik a reggeledet! Ezeket kerüld el!

Az alábbiakban 4 reggeli rutint gyűjtöttünk össze, amelytől viszont az egész napod nyugisabb lesz!