8 kutyafajta, ami fitten tart nyáron is!

Borítókép: 8 kutyafajta, ami fitten tart nyáron is! Forrás: Pixabay.com/ Éva Magazin kollázs
Mi az, hogy nyáron? Egész évben fitten tartanak! Mert ugye a kutya - ha állati társról beszélünk - az ember legjobb barátja, akit tavasztól télig, az év minden napján szeretünk, ha már úgy döntöttünk, hogy magunk mellé vesszük. És ha életritmusunknak megfelelően választunk közülük, úgy egész évben fitten is tartanak. Mutatjuk melyikek a legaktívabb kutyafajták, akik szeretnek jönni-menni, mozgékonyan élni.

A kutyák többsége szereti az aktív életet. Persze vannak extrémitások: van amelyiknek egy kevés is elég, de van, akit lényegében 3 óra erdőjárással sem lehet lemozgatni. De alapvetően, ahogy az emberi szervezetnek is alap funkciója a mozgás, úgy a kutyáknál is igaz ez, de persze ki többet, ki kevesebbet igényel az aktív életből.

Nagyon fontos leszögezni már most az elején - és ha másról nem, hát erről megjegyeztek magatoknak, mert minden egyes kutyás cikkemben nyomatékosan leírom - hogy a kutya nem játék!

A kutya egy, szerető, szeretetet adó és hűen fogadó négylabú élőlény, akit ha kiválasztunk, akkor azt élete végéig szeretünk, ápolunk, gondozunk.

Az egymásra találás nagyon fontos momentum, amit - racionálisan átgondolva - a magunk részéről részben irányíthatunk is.

Hogyan?

A fajta választással.

Fontos, hogy olyan fajtát vegyünk magunkhoz, akár többmint egy évtizedre, akinek a temperamentuma passzolni fog saját életvitelünkhöz.

Ha nem vagyunk nagy jövős-menősök, akkor egész biztosan nem egy energiabomba kutyust kell kiszemelnünk magunknak.

És itt jön a lényeg: ha viszont aktív életet élünk, akkor bizony a négylábú társ is lehet akár egy élénk természetű, nagy rohangálásokat kedvelő fajta.

Hogy miért jó egy ilyen társ?

Ami neki életvitelszerű cselekvés, az neked fizikai aktivitás és ha ezt együtt, például egy terepfutás során tudjátok együtt végezni, már valójába egy menő életérzés is.

Lássuk mely kutya fajták azok, akik nagyon is passzolnak egy aktív életvitelhez