6 hasznos szépségápolási termék, melyet mindenképpen szerezz be a nyári időszakra

Borítókép: 6 hasznos szépségápolási termék, melyet mindenképpen szerezz be a nyári időszakra Forrás: Getty Images/Jordie Salas
Mindjárt itt a nyár, egyre melegebb az idő, melyet bőrünkön érzünk talán a leginkább. A nyári bőrápolási rutin a forró napokon még inkább felértékelődik, hiszen egyáltalán nem mindegy, mivel hidratálunk és hogyan ápoljuk az igénybe vett, számos hatásnak kitett bőrünket.

Mivel az időjárás adta körülmények nyáron igen mások, így mondhatni, teljesen át kell gondoljuk a bőrápolási procedúrát, mert olyan ingerek érnek a mindennapokban, melyhez bőrünknek is alkalmazkodnia kell.

Mire figyeljünk oda nyáron a bőrápolást tekintve?

Itt van például rögtön a legelején a napsütés, ami nyáron a legerősebb. Fontos gondoskodni a megfelelő fényvédelemről, hogy bőrünk egészséges állapotát fenntartsuk, óvjuk a káros UV sugaraktól és azok rákkeltő hatásától, és segítsük a természetes és egyenletes barnulás folyamatát. A fiatal és egészséges bőr egyik fő ellensége az erős napsugárzás, melytől bőrünk megereszkedhet és ráncossá is válhat, mindemellett a pigmentfoltok kialakulásának majdnem 80%-áért is azok a fránya napsugarak a felelősek. Fontos, hogy olyan krémet használjunk, mely védelmet nyújt egyaránt az UVA és az UVB sugaraktól is.

Hogyha már megtörtént a baj, és leégtünk a napon, gondoskodjunk a megfelelő utóápolásról, és ha nem hólyagos vagy extrém módon gyulladt a bőrünk, kenjünk rá extra bőrnyugtatókat tartalmazó leégésre való krémet vagy habot, esetleg valamilyen természetes gyulladáscsökkentőt tartalmazó tonikot, vagy lágy, nem túl zsíros ápoló krémet.

Forrás: Getty Images/Verona_S

Kiemelten fontos, hogy nyáron is biztosítsuk bőrünk hidratáltságát. A meleg és a folyamatos napsütés nagyon sokat kivesz az emberből, könnyen veszíthetünk folyadékkészleteinkből és válhatunk dehidratálttá, ezért nagyon fontos a különböző elektrolitok pótlása, hogy a nagyobb mennyiségű vizet veszített szervezetünk egészséges egyensúlyát fenntartsuk. Ha bőrünk nagyon könnyen kiszárad, érdemes egy könnyedebb krémet választani hidratálóként, hogy ne legyen zsíros érzetünk, ha pedig a normál bőrcsoportba tartozunk, tulajdonképpen bármilyen hidratáló megteszi. Zsíros arcbőrre ne használjunk erős termékeket, érdemes egy gyorsan felszívódó, kevésbé zsírosabb krémet választani ilyenkor.

Nyáron az arc egyéb területei – így például a szemhéj vagy a száj is fokozott terhelésnek van kitéve, így ezekről is gondoskodnunk kell. Ne felejtsünk el szemhéjunkra ápoló, vitaminos hidratáló szemkrémet kenni, ajkunkra pedig 30-as faktorszámú ajakbalzsamot tenni. Természetesen testünk egészének ápolását és hidratálását belsőleg is gondoznunk kell, így mindig igyunk legalább 3 liter folyadékot, melyet a legjobb, ha tiszta víz formájában fogyasztunk el – semmi esetre se igyunk cukros és tartósítószerekkel, színezékekkel és adalékanyagokkal teli löttyöket, mert ezektől csak még szomjasabbak leszünk.

Mivel nyáron a legtöbbször szandált vagy papucsot hordunk, lábunk, sarkunk és talpunk könnyen kiszáradhat, felületük érdessé válhat. Érdemes ilyen esetekben nap végén egy kellemes lábfürdőt csinálni, mely megnyugtatja az érzékeny pontokat, majd utána kiegészítő lábápolási rutint beiktatni egy-egy nyugtató lábkrém formájában.

Tudd meg galériánkból, melyek az idei nyár leghasznosabb krémjei és bőrápolói!