„5 éve nem epiláltam a hónaljam"

Borítókép: „5 éve nem epiláltam a hónaljam"
A blogger elmeséli, miért.

5 éve nem epiláltam a hónaljam. És egész a legutóbbi időkig nem is gondoltam bele tudatosan, hogy miért" – írja az offbeathome.com vendégbloggere.


A kép illusztráció. Fotó: Instagram

Roxie Hunt elmeséli, hogy egy szakítás után hagyott fel a szőrtelenítéssel. Egy idő után azon kapta magát, hogy élvezi az egyedülálló létet és azt, hogy maga hozhatja meg a döntéseit anélkül, hogy folyton egyeztetnie kellene másokkal. „Elkezdtem időt szánni a tudatos döntésekre. Próbáltam nem megszokásból dönteni vagy annak alapján, amit szerintem anyám tenne vagy amit szerintem Madonna tenne a Like a Prayer korszakában."

„Megnéztem magam és így béna." Olvasd el Ónody-Molnár Dóra díjnyertes cikkét az intimplasztikáról – kattints ide!

Hunt lánya ebben az időszakban kezdett kérdéseket feltenni: „Mama, mik azok a sebek rajtad? Miért ezzel az éles késsel borotválod a lábadat? Vérzik a bokád. Majd csinálok neked sebtapaszt ebből a virágból." És így Roxie szép lassan elhagyta a borotvát, ki is dobta ezeket az eszközöket, mint ahogy minden éles szerszámot eldug az ember a gyereke elől. Ráébredt, hogy 11 éves kora óta a napi rutinjának a része a szőrtelenítés. Ez is egy olyan döntés volt, amelynek során Roxie igyekezett figyelmen kívül hagyni a társadalmi konvenciókat.


Sophia Loren fiatalkorában még sokkal kevesebben szőrtelenítettek. Fotó: Instagram

A következő években a blogger igyekezett nem közszemlére tenni a hónalját társaságban, és közben arra a felismerésre jutott, hogy a „kötelező" epilálás a „programozott előítélet" eredménye, amelyet a szépségipar erőltet ránk, hogy muszáj legyen ezekre a dolgokra költeni egész életünkben.

Te mit gondolsz Roxie okfejtéséről? Egyetértesz vele vagy nagyon nem? (Nincs rossz válasz! :)) Írd meg a véleményedet emailben vagy kommentben.