5 tipp, hogy a nyaralás alatt is egészségesen étkezz! Szakértőnk válaszol!

Borítókép: 5 tipp, hogy a nyaralás alatt is egészségesen étkezz!  Szakértőnk válaszol! Forrás: Pixabay.com/ Veerasantinithi
Sokan egész évben a nyaralást várják, legyen az télen vagy nyáron, de az egészségesen étkezők, vagy épp csak életmódot váltók körében gyakran felmerül a kérdés, hogy mi lesz az utazás alatt. Egyrészt szeretnék tartani az életmódváltást, másrészt ha már elutaznak nem szeretnék magukat „sanyargatni”. Ötvös Edina egészségsherpa ismét remek tippeket hozott nekünk arra, hogy étkezzünk, most épp a nyaralás alatt.

Egészséges étkezés vs. nyaralás? Sokan pont az ilyen 1 heteket jelölik ki a fizikai lazulás mellett, az étkezésben ‘csalós’ heteknek is. Persze, ahogy kimondjuk –vagy mint most leírom ezt én is- felmerül a kérdés, hogy: valójában kit is csapunk be azzal, hogy elcsaljuk a diéténkat, vagy épp megszegjük az életmódváltásunk egyes alapvető szabályait?

Magunkat!

No de, miért is akarnánk magunknak rosszat? Pláne, ha az étrendtől való eltérés miatt az emésztésünk is felborulhat? Túl nagy áldozat mindez és ha ezt így lépésről lépésre végig gondoljuk, belátjuk, a ‘csalós hét’ a nyaralás alatt nem lesz kifizetődő.

Ám akkor hogyan kövessük étkezési elveinket, szokásainkat a nyaralás alatt, amikor más alapanyagokkal, más főzési technológiákkal, más típusú ételekkel találkozunk?

Ha étkezés a téma, akkor Ötvös Edina, egészésgsherpa siet az Éva olvasók segítségére, aki megnyugtatásként már az elején elmondta: semmiről sem kell lemondanunk, de még új dolgokat sem kell magunkra kényszerítenünk. Pusztán csak néhány alapelvet kell betartanunk.

Bővebben a témáról az Edinaturally oldalon tudsz informálódni.

Forrás: Forrás: Edinaturally Ötvös Edina, egészségsherpa

Edina 5 tippjét galériánkban találjátok meg