5 sérülés, amely nem véletlenül történik veled: figyelmeztetnek, hogy változtatnod kell!

Borítókép: 5 sérülés, amely nem véletlenül történik veled: figyelmeztetnek, hogy változtatnod kell!  Forrás: Unsplash/Sasun Baghdaryan
A test és a lélek egymással folyamatosan kommunikáló „egységek”. Amikor úgy érezzük, nem vagyunk a helyünkön, párkapcsolati problémáink vannak, állandóan stresszesek és feszültek vagyunk a munkahelyi teljesítménykényszer miatt, de hiába érezzük magunkat rosszul a bőrünkben, mégsem teszünk ellene semmit, elnyomjuk az érzéseinket és csak megyünk tovább, akkor egy idő után a lelkünk betegségekkel és sérülésekkel üzen, és egyre súlyosbodó testi tünetekkel kényszerít bennünket a változtatásra. Mutatjuk, melyik tünet mire hívhatja fel a figyelmet!

Pár évvel ezelőtt emésztőrendszeri problémákkal – puffadással, hasi diszkomfort érzettel, bőrtünetekkel – fordultam szakemberhez, aki a labor-, ultrahang és egyéb vizsgálatok eredményeinek értékelésekor azt mondta nekem: „Kisasszony, én meg tudom gyógyítani magát, de ahhoz, hogy sokáig egészséges maradjon és ne térjenek vissza a panaszai, rá kell jönnie, hogy a testi tüneteinek milyen mélyebb, lelki okai vannak!”.

Megfogadtam a tanácsát és beleástam magam a test és a lélek közötti összefüggések világába.

Megtanultam, hogy bár a megjelenő fájdalmak, betegségek kezelése az orvos feladata, de hiába gyógyít meg, ha ugyanazok az érzések bennünk maradnak, és további konfliktust okoznak.

Az okok feltárása ugyanis a legfontosabb lépés az egészség megtartásához. Minden szervünknek, testrészünknek fontos feladata van testünk működésének gépezetében. Ezek a feladatok átvitt értelemben megjelennek lelki világunkban is. A megjelenő tünet mindig arra a feladatra vonatkozik, amit az érintett szervnek el kell végezni. Mint megtudtam, a bélrendszer például az életfontosságú dolgok felvételét, a felesleges dolgok elengedését jelképezi, így ha valakinek az emésztőrendszerével van gondja, azt kell mérlegelnie, miért nem képes befogadni új dolgokat az életébe vagy éppen miért képtelen megemészteni, elengedni a múltban történt eseményeket.

Következzen 5 tipikus sérülés és egészségügyi probléma a magyarázattal, hogy mit üzenhet nekünk!