Borítókép: 4 tény, amit biztosan nem tudtál a meditációról

4 tény, amit biztosan nem tudtál a meditációról

Ha eddig még nem próbáltad ki, most meggyőzünk, hogy vágj bele!


Fotó: photl.com

1. Késlelteti az öregedést!
Amerikában igen erős lobbizás folyik annak érdekében, hogy a meditáció gyakorlását kötelezővé tegyék az iskolákban. Pszichiátriai vizsgálatok kimutatták, hogy a korán elkezdett és rendszeresen folytatott meditáció javítja a memóriát, a reakcióidőt és késlelteti az öregedést.

2. Gyógyítja a test bajait!
Mindenki tisztában van vele, hogy meditációval csökkenteni lehet a stresszt, a nyugtalanságot, és általa gyógyítani lehet a pánikbetegséget is. Ám azt már kevesen tudják, hogy a fentiek mellett a magasvérnyomást, légzési problémákat, hormonális zavarokat, a rossz emésztést és a fájdalmat is kezelni lehet a segítségével.

3. A meditáció egyidős az emberiséggel!
Egy dolog, amiben minden filozófus, teozófus, minden vallás egyetért: a meditáció jótékonyan hat a mentális, lelki és fizikai egészségre. A kereszténységtől kezdve a hinduizmuson át, a görög filozófusoktól a taoizmus híveiig mindenki hisz a meditáció hatékonyságában.

4. Meditáció segítségével csökken a pulzus és a légzésszám!
Mindenki tudja, hogy ha becsukjuk a szemünket és mélyeket lélegzünk, még a leghiperaktívabb pillanatainkban is képesek leszünk lenyugodni kissé. Egy perc alatt átlagosan hússzor veszünk levegőt – gyakorlott meditálóknál a légzésszám azonban akár percenként nyolcra is lecsökkenhet!