40 fölött (és karanténban) jobb formában vagyok, mint valaha – elmondom, hogy csinálom

40+,fitnesz Forrás: Getty Images
Negyvenes éveire az ember már megtanulta figyelembe venni a teste jelzéseit, ezért, könnyebb végigvinni egy napi rutint, még ha az ízületek vagy az anyagcsere nem is működnek olyan olajozottan.

Negyven felé közeledve én is elkezdtem felmérni, hogy állok az egészség és fitnesz terén. Hálás vagyok azért, mert az egészségemmel nincs lényeges probléma, és bár világéletemben rendszeresen sportoltam, úgy voltam vele, hogy azért ennél erősebb izomzatot és állóképességet is el tudnék képzelni.

A következő három évben kicsit belehúztam, és most, amióta elkezdődött a karantén, több időm is lett az edzésekre (amit eddig utazásra és reggeli készülődésre szántam). Míg eddig hetente 3-4-szer jártam edzeni, most szinte minden nap futok és saját testsúlyos edzéseket végzek; meglepő módon jobban érzem magam a bőrömben, mint 25 évesen. Úgyhogy kezdek azon gondolkodni, hogy hozhatnám ki magamból a legtöbbet később, 50-60 felett is, hogyan maradhatnék aktív életem végéig?

A karantén, bár nyilvánvalóan engem sem tesz boldoggá, erre is választ adott, mert könnyebbé tette, hogy mindennapos rutint alakítsak ki, olyat, amiben nem kell nap mint nap gondolkodnom, terveznem, kreatívnak lennem és akaraterőt kifejtenem. Ez a rutin egyszerű döntésekből áll, amiket képes vagyok hosszabb távon is tetszés szerint kombinálni, hogy meg ne unjam.

Elárulom a galériában, hogy miből áll az a rutin, ami minden nap biztosítja, hogy magamhoz képest kirobbanó formában legyek 40 fölött is: