2022-es kutatás megállapította, hogy mekkora az átlagos pénisz

Borítókép: 2022-es kutatás megállapította, hogy mekkora az átlagos pénisz Forrás: Getty Images (RapidEye)
Olvass tovább, hogy választ találj a pénisz méretével kapcsolatos minden kérdésedre, például arra, hogy számít-e a méret a partner számára, lehet-e növelni a méretet.

Mekkora az átlagos péniszméret?

Közel sem akkora, mint azt sokan gondolják!

A pénisz méretével kapcsolatos 2022-es kutatás megállapította, hogy az erektált pénisz átlagos hossza 12.9 és 14 centiméter között van. Az elfogultság figyelembevételével a kutatók úgy vélik, hogy az átlag közelebb esik ennek a tartománynak az alsó határához. Régebbi kutatások egy petyhüdt pénisz átlagos hosszát 9 centiméterben állapították meg.

Mit mond a kutatás?

Kezdjük néhány érdekes számmal:

  • A pénisszel rendelkező emberek körülbelül 85 százaléka túlbecsüli az átlagos péniszméretet.
  • Sok férfinek az a meggyőződése, hogy az átlagos péniszméret meghaladja a 15 centimétert – ezt a kutatók részben a saját bevallásos méréseken alapuló tanulmányoknak tulajdonítják.
  • Különböző jelentések alapján a pénisszel rendelkező emberek 45 százaléka szeretné, ha nagyobb pénisze lenne, beleértve azokat is, akiknek átlagos méretű.
  • A péniszek körülbelül 95 százaléka az átlagos tartományba esik.

Hogyan mérjük meg a pénisz méretét?

Ha valaki meg akarna mérni egy péniszt, akkor a hosszát a tetejétől a hegyéig kell mérni. A pénisz teteje az, ahol találkozik a szeméremcsonttal, a hegye pedig a makk legvége, azaz a fej.

Számít a pénisz mérete?

Amikor a szexről van szó, a pénisz mérete valójában nem számít. Nem befolyásolja a kívánatosságot, a funkciót vagy az egészséget. A pénisznek nem kell nagynak lennie a szexhez, a pisiléshez vagy a szaporodáshoz. A méret csak annyit számít, amennyit gondolunk róla. Az átlagosnál kisebb pénisz miatti aggódás csökkenti az önbizalmat, és hatással lehet a szex élvezetére. Ezenkívül a stressz és a szorongás megnehezítheti az erekció vagy a csúcspont elérését. ű

Meg lehet növelni a pénisz méretét?

Érdemes először egy egészségügyi szakemberrel beszélni. A legtöbb lehetőség tudományosan nem bizonyított, hogy működik, és mindegyik magában hordozza a potenciálisan súlyos szövődmények kockázatát.

A magabiztosság nagyobb szerepet játszik az elégedettségben a hálószobában és azon kívül.

Ha elégedetlenek vagyunk a testünkkel, a galériában lévő lenti tippek segíthetnek a testképjavításban!