10 dolog, amit a nők a filmekben igen, ám a való életben nem igazán csinálnak, SŐT!

Borítókép: 10 dolog, amit a nők a filmekben igen, ám a való életben nem igazán csinálnak, SŐT! Forrás: Pexels/Andrea Piacquadio
Van, hogy a filmekben unalomig ismételt klisékben gondolkodnak a nőkkel kapcsolatban. Van, amikor meg teljesen lehetetlen, életidegen szituációkba helyezik őket.

A film az film. Persze tudjuk azt is, hogy bármi, ami megjelenik képben, mennyire erősen tud hatni ránk. Előfordulhat még az is, hogy valaki képes tartós következtetéseket levonni a látottak alapján.

A filmekben számos alkalommal ábrázolnak élethelyzeteket úgy, hogy azok, köszönőviszonyban sincsenek a valósággal. Felrobban egy helikopter és a főhős lassításban lépdel el a helyszínről. A repülő ajtaja 10.000 méter magasban hipp-hopp kinyílik, de az is szinte lehetetlen, hogy a filmekben épp mindig esett az eső, így vizes az utca az esti fényekben.

Hogy a nők és a férfiak ábrázolása miért olyan a filmekben, mint amilyen? Ki tudja. Hogy a "lúzer fiú" miért szemüveges és duci, és a menő csajok miért járnak mindig bandában a suliban, azt se tudjuk.

Galériánkban most jöjjenek azok a női sztereotípiák, amik csak a filmekben léteznek, a való életben nem igazán