JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Alig várod, hogy hazaérj és ledobd magadról a melltartót? Nem kell, hogy így érezd! Mutatjuk a megoldást!

Borítókép: Alig várod, hogy hazaérj és ledobd magadról a melltartót? Nem kell, hogy így érezd! Mutatjuk a megoldást! Forrás: Triumph Flex Smart
Ha megtalálod a tökéletes melltartót, akkor valójában észre sem veszed, hogy éppen rajtad van. Segítünk megkeresni az ideális modellt, hogy teljes kényelemben érezd magad.

Képzeld, Edward Pechter plasztikai sebész egy 1998-ban a Plastic and Reconstructive Surgery című folyóiratban publikált tanulmányában azt állította, hogy a nők legalább hetven százaléka (de inkább több!) nem a megfelelő méretű melltartót viseli. A probléma sajnos ma is igencsak aktuális, méghozzá azért, mert sokan akadnak, akik nem tudják, hogyan is választhatnák ki a tökéletesen passzoló melltartót maguknak, sőt, valójában azzal sincs mindenki tisztában, pontosan miként is kell illeszkednie a testére a kosaraknak és a pántoknak. De bármilyen felszabadító is ledobni magunkról a melltartót, néha mégis szükségünk van erre a ruhadarabra: például edzés közben, hogy elkerüljük a szükségtelen fájdalmat, de a melltartó abban is segíthet, hogy ne terheljük meg feleslegesen a nyak, a hát és a váll izmait sem. Úgyhogy ideje, hogy megtaláld a hozzád illő darabot!


Vigyázz, mit viselsz!

Ha a melleid egymáshoz nyomódnak, esetleg a melltartó merevítője nem támaszkodik a szegycsontodra, hanem elemelkedik róla, akkor biztosan tudhatod: éppen rossz méretet hordasz. Persze akkor is váltanod kell, ha a melleid nem töltik ki a kosarakat: ha csak az egyikre igaz, nincs okod a cserére, hiszen minden nőnek enyhén aszimmetrikusak a mellei, de mindkettő kosár nem lehet „félig üres”. Ugyanígy nincs rendben az sem, ha mozgás közben a melleid mondhatni „kiesnek” a melltartóból és ha több, mint két ujjad is beférne a melltartód vízszintes pántja és a bőröd közé, garantáltan nem lesz komfortos a viselése – ahogyan akkor sem, ha a pánt túl szoros, bevág a hátadba. Ha azonban végre ráakadsz a tökéletes modellre, az kiemeli a formáidat, és szinte észre sem veszed, hogy rajtad van.

Forrás: Triumph Flex Smart
Kattints a képre!

Az igazi képlete

A komfortos melltartó kiválasztásához elsősorban két adatra van szükséged: a mellbőségre, amit a mellkasod legerősebb részén (tehát a mellbimbódnál) kell lemérned és a közvetlen a melled alatti körméretre centiméterben. (Figyelem, a mérőszalag mindig fusson párhuzamosan a hátadnál!) Megvan a két szám? Akkor vond ki őket egymásból és az eredményből megtudod, mekkora a kosárméreted. Ezután kerekítsd öttel oszthatóra a mell alatt mért értéket öttel oszthatóra: ezt a számot, például a 75-öst kell keresned a melltartók címkéjén. A kosárméretet pedig a betűjelek mögé rejtve találod, mely a következőképpen alakul:

A kosár: 12-14 cm különbség
B kosár: 14-16 cm különbség
C kosár: 16-18 cm különbség
D kosár: 18-20 cm különbség
E kosár: 20-22 cm különbség

A szabadság egy karnyújtásnyira van?

A kényelem elképesztően fontos tényező számodra az öltözködésben? Tudtad, hogy a Triumph Flex Smart alsóneműket különlegesen puha és könnyed anyagból gyártják, ergonomikus kialakítással, illetve magas derékrésszel? Egyszóval pontosan úgy lettek kialakítva, hogy tökéletesen illeszkedjenek a test természetes idomaihoz és bármiféle mozgáshoz a nap során. A Flex Smart melltartók pedig olyan multifunkcionális darabok, amelyek levehető pántokkal, puha, rugalmas anyagból készültek, valamint olyan beépített szivacsbetéttel, amely garantáltan képes követni a test mozgását, szóval könnyen lehet, hogy a nap végén elfelejtkezel arról, hogy ledobd magadról, hiszen észre sem veszed, hogy még viseled.

A Triumph is elköteleződött a kényelem mellett, azt vallja, hogy a minden nő megérdemli, hogy jól illeszkedő melltartója legyen. És bár a testünk életünk során sokszor változik, az online melltartóméret-keresőjük is segít nyomon követni a kosárméreted változásait.

Az új Flex Smart fehérneműk, pont olyanok, mint amilyenek mi nők is vagyunk: sokoldalúak, alkalmazkodóak, támogatóak és persze multifunkcionálisak!

Nézd meg a lenti galériánkat, ahol megmutatjuk a Triumph legújabb kollekcióját.