Természetesen kreált, hajsütővasmentes hullámok

hullámos haj,hajápolás,szép haj,göndör haj
A kifutókon is népszerű könnyed frizurák arra sarkalnak, hogy a hajsimító vas helyett más praktikák után nézzünk. Szerencsére a természetes esésű hullámokra nem is olyan nehéz szert tennünk.

Így tehetsz szert rá vagy emelheted ki természetes hullámaidat:

  • Hajmosás után a ne dörzsöld át a törölközővel a tincseidet, inkább csavard csak a hajad köré.
  • Hajkefe helyett használj ritkafogú fésűt.
  • A hajvégápoló vagy hajkiegyenesítő szérumodat cseréld göndörítő krémre.
  • A hajadat diffúzoros hajszárítóval szárítsd.
  • Kerüld az anti-frizz (hajkisimító) termékeket.
  • Ha hajhabot használsz, válassz olyat, amelyiktől száradás után nem lesznek kemények a hajfürtjeid.
  • Kizárólag könnyű tartású hajlakkot használj.Mélytápláló balzsammal ápold.
  • Szárítás előtt és után is használj tengerisós hajpermetet.
hullámos haj,hajállomás,szép haj,göndör haj
Forrás: Getty Images

Csavard és nyomkodd

A hajmosás utáni dörzsöléstől, amit a törölközővel csinálsz, hullámaid atomjaikra esnek, a tincsek szálkásak, szöszösek lesznek. A sokkal gyengédebb nyomkodás és csavarás megőrzi a hullámok ívét és a haj volumenét.

Félre a kefével!

A göndör haj szárazabb és töredezettebb általában, és amikor mindezt még hajkefével is átkeféled, még könnyebben töredezetté válik. A legjobb, ha balzsamozás közben átfésülöd egy ritkafogú fésűvel, és utána békén is hagyod.

Lépcsőzetes végek, lágyabb esés

Ez a fodrászok leghatásosabb receptje. Gondolj csak egy szaténszalagra – amikor egy éles ollóval áthúzod a szalag végét, szép ívelten kunkorodik alá. Valami ilyesmi történik a hajszálakkal is, amikor lépcsőzetesen megtrimmelik a végeket. Maxi volumen mindenhol!

Viszlát hajvégápoló, helló göndörítő krém!

Az olajok, szérumok nagyon jól eltűntetik a szálkás végeket, de ha határozottabb ívű tincsek a cél, valami könnyebbet kell választanod. A tej vagy krém állagú göndörítő hajformázókat a tincs hosszának közepétől a végek felé haladva finoman az ujjaiddal fésüld át – ezek nem nehezítik el a hajadat, és a tincsek sem „rúgják ki” magukat.

A diffúzor kötelező!

A diffúzor elengedhetetlen ahhoz, hogy a hullámok megőrizzék ívüket. Alacsony hőfokon használd, és csak „ejtsd” bele a tincseidet, így tökéletes formát kapsz végeredményül.

Számolj fel az anti-frizz termékekkel!

Bár a hullámos, göndör haj gyakorta száraz, szálkás, az anti-frizz hatású samponok, balzsamok és szérumok, amik a tincsek szöszösségét korrigálják, elnehezítik a loknijaidat, és teljesen megnyújtják őket. Ha kifejezetten göndör hajra készült hajápolókat és formázókat használsz, egy füst alatt ápolhatod a szárazságot és kiemelheted hullámaidat.

Úttörő habok előnyben

Olyan hajhabot válassz göndörítésre és volumennövelésre, ami ha megszárad, nem keményedik meg. Ha a választottadról csak otthon derül ki, hogy mégsem az igazi, egy icipici argánolajjal visszapuhíthatod a tincseket.

Könnyed fixálás

Az erős tartású hajlakkok megint csak elnehezítik a frizurád, és vele együtt azokat a mesés loknikat is, amit a diffúzor segített belevarázsolni a hajadba. Válassz leheletkönnyű variációt, és jó messziről permetezd a frizurádra.

Fokozott táplálás

A szomjas fürtök táplálásért kiáltanak, amit intenzív kondicionáló pakolásokkal, maszkokkal könnyen orvosolhatsz, s plusz előnye még, hogy göndörséged is rugalmasabb és élettelibb lesz tőlük. Havonta egy-két alkalommal elég bevetned a sampon után, majd némi hatóidő után alaposan öblítsd le, és jöhet a formázás!

Só-mentes tengeri sós permet

Ha habbal szeretnéd feléleszteni a hullámaidat napközben, megint csak keményre száradt loknikra számíthatsz. Viszont egy akár kétnapos frizurába is új életet képes lehelni egy fátyolszerű tengeri sós permet, mivel nem csak szárítás előtt nedves hajra, hanem szárazra is használhatod.

Próbáld ki ezeket a termékeket hullámos hajhoz:

Hajformázó krém göndör és hullámos hajra, Balea 599 Ft

Wella deluxe hajhab dream waves & curls, Wella 1399 Ft

Hajlakk, bio lótuszvirág és biolila rizs, normál tartás, Alverde 999 Ft

3 Minute Miracle Moisture hidratáló hajpakolás, Aussie 1724 Ft

Sea Spray vegán tengerisós hajpermet, Lush 4980 Ft