Természetes immunerősítés vírusölő gyógynövények segítségével

Borítókép: Természetes immunerősítés vírusölő gyógynövények segítségével Forrás: GettyImages
Sűrű kézmosás, a legtöbbet használt tárgyak áttörlése antibakteriális törlőkendővel, önkéntes karanténba vonulás. Ezek a legfontosabb óvintézkedések a koronavírussal szemben, de mit érdemes még tenni ezeken kívül?

Elengedhetetlen, hogy a házi patikát feltöltsük alapgyógyszerekkel, emellett jó, ha vannak otthon olyan vírusölő gyógynövények is, amik kiegészítő megoldásként működhetnek. Ezek alkalmazásával ugyanis pluszban erősítheted az egész család immunrendszerét a vírusjárvány időszakában.

Lássuk, melyek a leghatékonyabb vírusölő gyógynövények!

Fokhagyma

Már napi egy gereszd elfogyasztásával sokat tehetsz az egészség megőrzésének érdekében. Allicin hatóanyaga hatékony baktériumölő, ezért különböző emésztési panaszok és torok megbetegedések enyhítésére is használhatod. A kényszerpihenő alatt a fokhagyma erős szagával nem sem kell annyira foglalkoznod, ha mégis szeretnél enyhíteni rajta, rágcsálj el egy kicsi friss petrezselyemzöldet, vagy fogyaszd olajba vagy mézbe áztatva.

Bazsalikom

Friss és szárított formájában is érdemes sűrűn használni az olasz konyha nagy kedvencét. Légzőszervi megbetegedések, légutak fertőtlenítésére egyaránt alkalmas, de antibakteriális és vírusölő hatása miatt megfázásos tünetek enyhítésére is kiváló.

Citromfű

A citromfűből készített tea ezekben a napokban kifejezetten jól eshet. Polifenol tartalmának köszönhető antivirális tulajdonsága segít a vírusok elpusztításában, napi 1-2 csészével fogyasztva enyhe nyugtató hatásának köszönhetően, a stresszes időszak alvásában is segíthet.

Gyömbér

Megelőzésre és kezelésre is szuper megoldás ha forró vízbe reszelsz egy kisebb gyömbér darabot. A vírusölő gyógynövény mézzel ízesítve megőrzi ugyan jótékony hatását, de picit enyhül az íze, még egy kis citrommal felturbózva pont kellemesen csípős hatást érhetsz el.

Torma

Bár az idei Húsvét sok szempontból rendhagyó lesz majd, jobb, ha a klasszikusnak számító torma nem hiányzik majd az asztalról. Az ünnep elteltével is érdemes otthon tartani, ugyanis a benne található glikozikoknak vírusölő hatása van, ami miatt hasznos sűrűn fogyasztani.

Grapefruitmag

Magas C-vitamin tartalmának köszönhetően a gyümölcs önmagában jó megoldás vírusölő gyógynövények lehet az immunerősítsre, de ne feledkezz meg a magjáról sem. A belőle készülő kivonatok baktériumok és gombák elpusztítására alkalmasok, vízbe 10-12 csepp napi 2x, folyamatosan alkalmazható.

Borsmenta

A citromfűhöz hasonlóan, a borsmentából is kellemes tea készíthető, ami nem csak finom, de jótékony hatásai miatt kifejezetten hasznos a vírusos időszakban. Illóolajként párologtatva a levegőt is fertőtleníti, friss illatának köszönhetően pedig a légzést is könnyíti.

További immunerősítő tippekért kattints a galériára: