A koronavírus és a szex. Igen, a szex

szex,csókolózás,vírus,koronavírus,covid-19 Forrás: ohsuli.hu
Magáról a koronavírusról a magyar és külföldi hírportálokon mindent elolvashattok, de persze nagyon nehéz dolog megszűrni az információkat. Hogy akkor most #mindmeghalunk vagy totál nem…

A szexsuli.hu cikke.

Összeszedtem nektek, hogy mit lehet tudni a szex és a koronavírus kapcsolatáról, bár – gondolom nem lövöm le a poént – egyelőre sajnos nem sokat.

A Tinder koronavírus figyelmeztetést küldött a felhasználóinak a Business Insider cikke szerint, amiben a WHO általános ajánlásaira hívják fel a figyelmet, vagyis a “moss kezet és a többi”-re. Közben pedig Kínában a betegség megjelenése, a karanténok óta jelentősen megugrottak az óvszer eladások, az otthon maradó emberek rendelik házhoz a kondomokat.

A következő kérdések merülnek fel:

  • terjed-e csókkal, szájra puszival? Terjed-e orállal?
  • jelen van-e a spermában vagy a vaginában?
  • szóval szexszel elkaphatod-e a vírust?

A rövid válasz erre sajnos tényleg az, hogy az orvosok egyelőre nem tudják. “Azt tudjuk, hogy a koronavírus a légúti váladékban található meg” – válaszolta Kristin Englund, MD, a Clevelandi klinika orvosa a health.com kérdésére. “Tehát köhögéssel, tüsszentéssel terjed.” Vannak olyan országok, például Franciaország, ahol arra kérik az embereket, hogy a puszilkodós üdvözlést egyelőre felejtsék el. De a magyar kormány is azt ajánlja, hogy egyelőre a kézfogást, a puszit, a baráti ölelést tanácsos mellőzni a koronavírus miatt.

A cikk további részét a linkre kattintva olvashatod!

Amit tudni akarsz a koronavírusról - pánik nélkül