Tényleg ihatnak bort a francia gyerekek?

Borítókép: Tényleg ihatnak bort a francia gyerekek? Forrás: Dubicz Borászat és Szőlőbirtok
A világ egyik borközpontjaként, valamint a jó borok őshazájaként ismeretes Franciaországban másképp tekintenek a borral való ismerkedés különböző fázisaira.

Sok pletyka kering is azzal kapcsolatban, hogy vajon tényleg ihatnak-e bort a francia gyerekek vagy sem. Az alkoholfogyasztásnak ugyan nincsenek törvénybeli határai, 18 éves kor alatt azonban itt sem szolgálhatnak ki egyetlen pohárral sem kiskorúakat. Hivatalosan. Néhány érintett igaz történetével próbálunk utána járni az igazságnak.

dubicz bor
Forrás: Dubicz Borászat és Szőlőbirtok

Florence már nagyon fiatalon belekóstolt a borozás rejtelmeibe – édesapjával 8-10 éves korától minden nyarat más francia borvidéken töltöttek, és mindenhonnan több karton finom nedűvel tértek haza. Arra ugyan nem emlékszik, hogy mikor kóstolt bele az első pohár borba, de abban biztos, hogy amikor valaki egész életében ilyen erősen kötődik a borfogyasztás kultúrájához, az generációkon keresztül fogja tovább adni a szüleitől tanultakat. Ugyan Florence ma az Egyesült Államokban él, rendszeresen utazik második hazájába kisebb-nagyobb borkóstoló túrákra.

A CIKKNEK MÉG NINCS VÉGE! A FOLYTATÁSÉRT KATTINTS!