Téli depresszió ellen IS jó a gyógyvíz!

Borítókép: Téli depresszió ellen IS jó a gyógyvíz!
Gyógyfürdőbe menni egész évben érdemes: a meleg víz izomlazító, stresszoldó hatású és enyhe fájdalomcsillapítóként is működik.

Sőt, nemcsak gyógyulni, de szépülni is lehet tőle: a gyógyfürdőzés során-bőrünkön keresztül méreganyagok távoznak és a víz ápoló, szépítő hatóanyagai szívódnak fel. A gyógyvízben ráadásul könnyebben tornáztathatóak át az ízületek, és könnyebbé válik minden más testmozgás is. A magyarországi termálvizek hatásait évezredes népgyógyászati megfigyelések, és szakirodalmi adatok is alátámasztják.

Ha a balneoterápia áldásos hatásait egy családias jellegű üdülőközpontban, barátságos vendéglátás mellett és festői környezetben szeretné élvezni, irány a tiszakécskei Barack Thermal Hotel és Spa****!

A Tisza legszebb kanyarulatánál fekvő, szállodát, termál és prémium és apartmanokat magában foglaló komplexum lelke a csaknem 1500 méter mélyről feltörő, méltán híres kécskei gyógyvíz, mely akár fürdőkúraként, akár gyógyhatású italként kortyolva sokrétű áldásos hatással bír.

A magas fluorid, metakovasav illetve nátrium-hidrogén-karbonát tartalmú lágy gyógyvíz elsősorban a nőgyógyászati betegségek gyógyítására, valamint mozgásszervi rendellenességek kiegészítő kezelésére és rekreációra alkalmas. Az 52 fokosan feltöltő vizet a gyógymedencékben 38 illetve 36 fokosra szelídítik, hogy aztán az év minden időszakában élvezhető legyen. A kellemes fürdőkúra során enyhülnek a reumatikus, ízületi és csontfájdalmak, gyorsul a baleseteket (csont-és izomsérüléseket) követő és a műtétek utáni rehabilitáció is. A kécskei víz ráadásul nem csak ülőfürdőként, de ivókúra formájában is gyógyhatással bír, a túlzott gyomorsavtermeléssel járó betegségek kezelésében mutatták ki gyógyhatását. Igazi kuriózum, hogy a Barack Thermal Hotel és Spa néhány szobájának fürdőszobájában gyógyvízzel is megtölthetjük a kádat, így ott tartózkodásunk idején folyamatosan élvezhetjük annak gyógyító hatását.

És hogy mi mindenért érdemes még az év vége felé Tiszakécskére látogatni? Azért, amiért a Barack 2018-ban a Tripadvisor Travellers Choice versenyén két kategóriában is a 25 legjobb wellness hotel közé került: a magas színvonalú wellness szolgáltatások, a minden igényt kielégítő szauna világ, a sok-sok családi program, a barátságos légkör, a szépség-kezelések és a hagyományosan finom, újszerűen magyaros gasztronómia miatt.

Lepje meg önmagát és szeretteit a termálos kikapcsolódás tökéletes, „barackos” élményével – akár Karácsonyra is!