Tejbegríz luxuskivitelben (viszont fillérekből)

tejbegríz,recept,reggeli,ebéd,vacsora,búzadara
Forrás: Éva magazin

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

N

Nem könnyű kitalálni napról napra, hogy mi legyen az aznapi ebéd, pláne, ha szűkösebb költségvetéssel kell számolnunk, mint korábban. Ezért az utóbbi időben rendszeresen főzöm meg a régi nagy menzás kedvenceimet, mint a krumplis és a mákos tészta, a császármorzsa vagy épp a tejbegríz. Na de nem akárhogyan.

Igyekszem minél izgalmasabban és változatosabban készíteni ezeket, hogy még véletlenül se unjak rájuk idejekorán, na meg kísérletezni is nagyon szeretek. Így bukkantam nemrég a tejbegríz felturbózott változatára, amire csak egy kicsivel több pénzt és időt kell rászánni, mint a hagyományos receptre, íze és állaga azonban mindezért bőven kárpótol. Ebbe a tejbegrízbe ugyanis kerül némi vaj a krémesség miatt, egy kis tojásfehérjehab a lazítása miatt, és némi tojássárgája és vanília az ízük miatt. Ezt neked is ki kell próbálnod!

Tejbegríz luxuskivitelben

tejbegríz,búzadara,recept,reggeli,ebéd,vacsora
forrás: Éva magazin
Tejbegríz luxuskivitelben

Hozzávalók

(egy személyre)

  • 2,5 dl tej
  • 2,5 ek. búzadara
  • 1 tojás (különválasztva)
  • ½ ek.vaj
  • 1,5 ek. cukor
  • 1 csipet só
  • Ami éppen otthon van: vanília, vaníliakivonat vagy vaníliás cukor

Elkészítése

  1. Alacsony lángon tedd fel főni a tejet, add hozzá a búzadarát, egy csipet sót és a vaníliát, majd állandó kevergetés mellett főzd készre.

  2. Mielőtt azonban lezárnád alatta a hőt, válaszd szét a tojást, a sárgáját keverd habosra a cukorral és add hozzá a tejbegrízhez egy darabka vaj kíséretében. Ilyenkor már lekapcsolhatod alatta a lángot.

  3. A fehérjét verd kemény habbá és ezt is keverd hozzá óvatos mozdulatokkal (anélkül, hogy túlságosan összetörnéd a habot).

  4. Tálald fahéjas porcukorral, kakaóporral, lekvárral, kókuszreszelékkel vagy amivel csak szeretnéd.

Palacsintavariációk édesen és sósan

Nézd meg a galériánkat>5 kép
Palacsinta édesen, sósan
Tovább olvasok
Kép
A saját esküvőmön ismertem meg életem szerelmét, aki nem a vőlegényem volt

Azért a többségünk úgy készül a saját esküvőjére, hogy aznap élete szerelmének mondja ki a boldogító igent, fogad örök hűséget, megy bele a jóban-rosszbanba, holtunkiglag, holtáiglan. Eszter is így kelt fel azon a fülledt, nyári, szombati napon, amikor szentül meg volt győződve arról, hogy pár óra múlva ahhoz a bizonyos nagy Ő-höz megy hozzá. De nem. A nagy Ő ugyanis ott várta őt a saját lagziján, a vendégek között.

Kép
Miért olyan különlegesek az októberi gyerekek?

A tudománynak erre is megvan a válasza. Egészen pontosan 5 válasza.

Kép
Napi horoszkóp október 21.: a Skorpiók kilépnek a komfortzónájukból, a Vízöntők komoly kihívás előtt állnak

Ma se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz izgalmas üzeneteket küldtek ismét a csillagok!

Kép
Sipos Pál tettei nem évülnek el: Visszatérés Epipóba

Kávéztunk tanár barátnőmmel, fecsegtünk mindenféléről, és akkor egyszer csak nekem szegezte a kérdést: Olvastad azt a cikket? Milyen cikket, kérdeztem. Nézett. Nem is tudsz róla? Mindenki erről beszél. Én akkor hallottam életemben először Sipos Pálról.

Kép
Legyen buli a szüret! – Íme, 5 biztos tipp hozzá

A bor összehoz – ezt régóta tudjuk. De az talán sokaknak új információ, hogy magának a borkészítésnek is megvan ez a varázsereje, kezdve rögtön a szürettel. Ahogy egy disznótor vagy egy paintball csata, úgy a szőlő betakarítása is lehet igazi társasági esemény – annyi különbséggel, hogy ez utóbbi biztos nem ér véget naplementével.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem