Milliós nézettségű TED videók, amik megváltoztathatják a véleményed a világról

Borítókép: Milliós nézettségű TED videók, amik megváltoztathatják a véleményed a világról
Öt olyan kedvencet ajánlunk, amelyeket talán a legtöbbször küldtünk el azzal a kísérőszöveggel, hogy: „Hú, ezt nézd meg! Nagyon érdekes!” Részletek a videókról a júniusi Éva magazinban.

My stroke of insight – Sztrókom belülről

Mi történik, amikor egy 36 éves, a Harvardon dolgozó agykutató első kézből éli át azt, amit addig tanulmányozott? Jill Bolte Taylor a terület szakértőjeként beszél erről a sorsfordító élményről.

The power of introverts – Az introvertáltak ereje

Az extrovertáltság azonban nem egy „ideális állapot”, aminek az elérésére törekedni kell. Susan Cain azt fejtegeti az egyik legnézettebb TED-beszédben, hogy a kétfajta gondolkodásmód kiegészíti egymást: mind a kettőre szükség van.

The global food waste scandal – A globális ételpazarlás botránya

Tristan Stuart a fejlett országok brutális mértékű élelmiszer-pazarlására hívja fel a figyelmet. Az aktivista sokkoló adatok és összefüggések segítségével mutatja be ezt a folyamatot, ami már azelőtt elkezdődik, hogy a termékek a boltok polcaira jutnának.

The history of world in 18 minutes – A világ történelme 18 percben

David Cristian könnyed, élvezetes módon magyaráz el fizikai, kémiai, biológiai folyamatokat, és valóban olyan átfogó képet ad az ősrobbanástól kezdve a világunk történelméről, amennyire csak 18 perc alatt lehetséges.

ted,júniusi éva
Olvass tovább a júniusi Éva 74. oldalán!

What makes a good life? – Mitől lesz boldog életünk?

Robert Waldinger pszichiáter vezeti a Harvardon azt a kutatást, aminek keretében 724 kísérleti alany életét kezdték megfigyelni 1938-ban. Két nagy csoporttal foglalkoztak: frissen végzett volt egyetemistákkal és olyan gyerekekel, akik Boston legszegényebb, legproblémásabb családjaiból származtak. A 75 év során levonták a következtetést, hogy mi a boldogság legfontosabb összetevője.

Nézd meg ezt a korábbi galériát is: