Gyömbéres borsmentatea a lapos hasért: a legjobb fegyver a puffadás ellen!

puffadás,puffadás ellen,gyömbéres-borsmentatea,méregtelenítés,tea Forrás: Getty images
Gondoltad volna, hogy az emésztőrendszeri panaszokkal, mint a puffadás, hányinger vagy a székrekedés, akár napi egy csésze finom teával is felveheted a harcot? Persze nem akármilyennel!

Ha eddig figyelmen kívül hagytad a panaszaidat, vagy csak nem szívesen szedsz gyógyszereket a problémáidra, most érdemes figyelned, mert mutatunk egy olyan két összetevős teát, ami amellett, hogy elképesztően finom, baromi hatékonyan számol le szinte bármilyen bélrendszeri panasszal, többek között a puffadás elleni is bevethető és általa újra lapos lehet a hasad.

Ismerd meg a legújabb kedvencedet, a gyömbéres borsmentateát, aminek számtalan egészségügyi előnye van: segíti az emésztést, megnyugtatja a gyomrot és a bélrendszert, enyhíti a székrekedést, leszámol a hányingerrel, méregtelenít, sőt állítólag még a ránk rakódott felesleget is lerobbantja.

Ehhez mindössze két szuperhatékony összetevőre lesz szükséged: borsmentára és gyömbérre! De, hogy miért is erre a kettőre?

  • A borsmentatea előnyei

    A benne található mentol serkenti az anyagcserét, zsírégető hatású, frissíti a leheletet, javítja az emésztést és az étvágyat, szélhajtó, görcsoldó, csökkenti a fájdalmat, a hányingert, emiatt gyomor- és bélbántalmakra egyaránt használható. A menstruáció és terhesség ideje alatti puffadás ellen pedig kifejezetten ajánlott a fogyasztása.

  • A gyömbértea pozitívumai

    Amellett, hogy nagyon finom elképesztően egészséges is. Serkenti az izzadást, így remekül méregtelenít, segíti az emésztést, javítja a bélműködést, leszámol a puffadással, hányingerrel, ezek mellett még vízhajtó hatással is bír. Így ha rendszeresen fogyasztod, valóban jóval laposabb lehet tőle a hasad.
puffadás ellen,puffadás,méregtelenítés,gyömbéres-borsmentatea
Forrás: pinterest
Gyömbéres-borsmentatea: a legjobb csodafegyver a puffadás és egyéb hasi panaszok ellen!

Ha kedvet kaptál hozzá, hogy kipróbáld, a következőképpen készítheted el!

Hozzávalók: (1 csészére) 1 tk. szárított borsmenta vagy 1 filter, friss mentából nagyjából egy marék, 1 tk. frissen reszelt gyömbér, édesítéshez egy tk. méz –ez természetesen elhagyható.

Elkészítése: Tedd egy teatojásba a hozzávalókat vagy csak dobáld bele egy kancsóba, forrázd le, majd hagyd 3-5 percig állni – attól függően, hogy mennyire szeretnéd erősre a forrázatot, végül szűrd le.

De nemcsak panaszok esetén érdemes ám kortyolgatni - időközönként persze amúgy sem árt a szervezetet méregteleníteni -, de tényleg isteni finom és rendkívül frissítő is emellett. Nyáron hidegen, télen pedig melegen érdemes napi egy-két csészével fogyasztani belőle.