Te is rossz irányba kavarod az ételt a fazékban? 15 konyhai tipp profi séfektől meg az anyukámtól

Te is rossz irányba kavarod az ételt a fazékban? 15 konyhai tipp profi séfektől meg az anyukámtól
Forrás: Victoria Kubiaki / Unsplash

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

Apró, de annál fontosabb trükkök, mert az ördög(ien finom ételek titka) a részletekben rejlik.

1.

A legveszélyesebb eszköz a háztartásban egy életlen kés.

2.

Miközben főzöl, mosogass is. Úgyis vannak üresjáratok, például amíg fő az étel.

3.

Kóstolj, ízesíts és kóstolj! Természetesen a kóstolásnak is vannak higiéniai szabályai. Én anyukámtól azt tanultam, hogy közös ételbe nem nyalunk bele, azaz nem nyúlunk bele olyan kanállal, ami már járt a szánkban. Ezért a kóstoláshoz két kanalat használok. Egyet, amit bekapok, és egy másikat, amellyel kiveszek egy picit a fővő ételből, és erről a másik kanálba teszem az ételt, egészen pontosan rácsöppentem vagy beleejtem, hogy a kanalak ne érjenek egymáshoz. Vagy: minden kóstoláshoz külön kanalat használok. Koronavírusos időkben ez különösen fontosabb szerintem.

4.

Egyenlítsd ki az ízeket. Ne hanyagold el a savasság jelentőségét. Ha úgy érzed, valami még hiányzik, pedig már elég sós az étel, jusson eszedbe, hogy egy pici sav helyrebillentheti az egész kompozíciót. Egy kis ecet, tejföl vagy joghurt: sokféle ételnek lehet savtartalma, ami pont jól jön az ételedbe.

Egyes szakácsok azt mondják, minden sós ételnek jót tesz egy pici cukor (vagy édesítő), és fordítva: minden édesbe kell egy pici só. Én például azt szeretem, ha a palacsintatészta önmagában egy picit sós, akkor is, ha édes töltelék kerül bele.

5.

Apríts okosan!

Lehet, hogy Jamie Oliver úgy aprítja a hagymát, mint egy gyorsított felvétel, de te ne rohanj. A kés hegyét tartsd a vágódeszkán, úgy emelgesd és nyomd vissza. Gyorsabb és kevésbé balesetveszélyes.

Még 10+1 tipp itt:

Nézd meg a galériánkat>3 kép
10+1 konyhai trükk profi szakácsoktól
Tovább olvasok
Kép
Gyomorszorítóan hiteles novella a nők elleni erőszakról

A gyönyörűen megterített asztal mellett ültek és csendben kanalazták a fácánlevest. Pillantása az ezüst gyertyatartóra esett. Nászajándékba kapták. Benne egy szál fehér gyertya. Ahogy a férje szereti. Nézte a pislákoló lángot. Szinte megbűvölte. Bucsi Mariann író novellájából pontosan kiderül a nők elleni erőszak természetrajza.

Kép
Nem akartam anya lenni. De ennél jobb nem történhetett velem!

A legújabb Mesélj, Anyukám! podcast adásunkban egy olyan anyuka lesz a vendégünk, aki nem készült édesanyának. Nagyon nem. Az anyaság aztán mégis megváltoztatta az életét.

Kép
5 dolog, ami minden jól működő házasságban közös

Pszichológiai kutatások szerint néhány apróságon múlik a hosszú, tartós együttélés – és egyik sem olyan evidens, mint a szex.

Kép
A karfiol egy igazi szuperzöldség, rengeteg jótékony hatással!

Telis-tele van tápanyagokkal, sokféleképp felhasználható, és rengeteg jótékony hatása van, amik miatt érdemes rendszeresen fogyasztani.

Kép
Napi horoszkóp október 19.: az Ikreket gyengéd szálak fűzik valakihez, a Skorpiók büszkék lehetnek magukra

A hét első napján is érdemes néhány percet szánnod a horoszkópodra, hisz a csillagok ismét üzentek!

Kép
Hogyan hat a párkapcsolatra, ha a nő pornót néz?

A pornófogyasztók harmada nő: milyen hatással van a pornó a párkapcsolatukra?

Kép
Vásárolj tudatosan: 10 bőrhatású darab, ami van olyan jó, mint az igazi

El is érkeztünk a bőrhatású darabok igazi szezonjához, mert bár a melegebb hónapokban is bevethető egy-egy ilyen darab, az igazi sikerszériájukat mindenképpen a hűvösebb időszakban élik.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem