Íme az 5 legszebb tavaszi boros dekoráció

Borítókép: Íme az 5 legszebb tavaszi boros dekoráció Forrás: Dubicz Borászat
A tavasz a megújulás, a szimbolikus újjászületés időszaka. Ideje hát otthonunkba is becsempészni egy kis változatosságot.

A boros kiegészítők terén dekorációs lehetőségeink határa gyakorlatilag a csillagos ég. Bármelyik lakberendezési stílus képviselőinek tudunk újat és szépet mondani ebben a témában. Következzenek hát a legszebb tavaszi boros dekorációk.

1. Szalvétatechnikával gyakorlatilag bármilyen felületből aktuálisan szívmelengető dekorációs kelléket tudunk előállítani – nem kivételek ez alól a borosüvegek sem. Nincs más dolgunk, mint az adott palackot előzetesen meleg vízbe tenni, és leáztatni róla a címkét, majd az egészet zsírtalanítani, hogy egyenletesebb legyen a megmunkálandó felület. Kenjünk be a megfelelő felületragasztóval, majd következzenek a rétegekre szedett mintás szalvéták. Az elkészült üvegek kiszárítás után akár vázaként, akár önmagunkban is tökéletes dekorációként szolgálhatnak.

2. Amennyiben sikerül lecsapnunk egy különlegesebb formatervezésű üvegre, úgy eszünkbe se jusson attól megválni, ha kiürült. Ritkaságszámba megy ugyanis az olyan tartó, melyben flottul lehet egy szál virágot helyezni. Márpedig egy dekoratív borosüveg épp alkalmas lehet erre. Itt sincs más dolgunk, mint a címkeáztatás és a felületkezelés, és már gyönyörködhetünk is rögtönzött virágtartónkban.

TOVÁBBI ÖTLETEKÉRT KATTINTS IDE!