II. Erzsébet karácsonyfáját már feldíszítették a windsori kastélyban

ii. erzsébet,karácsony Forrás: Getty Images (a kép 2012-ben készült)
...és bárki meg is nézheti a pazar királyi karácsonyi díszeket a saját szemével!

Hétfőn bocsátotta nyilvánosságra a brit királyi család a windsori kastély lenyűgöző karácsonyi dekorációjáról szóló képeket. Az arany terítők, a vörös szőnyeg, a hatalmas örökzöld fák ünnepi csodavilágot teremtettek a királyi rezidencia enteriőrjében.

Mivel a windsori kastély látogatható, bárki személyesen is megnézheti a karácsonyi dekorációt 2020. január 5-ig. Az ünnepi díszkivilágítás több ezer égőt tartalmaz, és akkor még nem beszéltünk a falakat díszítő girlandokról.

Ugyanakkor a karácsonyi összeállítás legfontosabb, központi darabja a hat méter magas kaukázusi jegenyefenyő a Szent György-teremben, amely csak a téli hónapokban áll nyitva a turisták számára.

A windsori kastély pompázatos karácsonyi feldíszítéséről videó is készült:

Hivatalos információk szerint a fa a windsori kastélyparkból való. Több száz irizáló üvegből és tükörüvegből készült dísz tündököl rajta.

Idén ünneplik Viktória királynő és Albert herceg születésének 200. évfordulóját. Ennek alkalmából egy különleges kiállítás is látható a windsori kastélyban: egy kiállítás azokból a karácsonyi ajándékokból, amelyeket a királyi pár adott egymásnak. A kiállítást az Octagon ebédlőben rendezték meg. Az ebédlőben a IV. György által megrendelt ezüst díszteríték is van állítva, amelynek darabjait a királynő ma is használja állami banketteken.

windsor,viktória királynő
Forrás: Getty Images
Nem sokan tudják, hogy karácsonyfa intézményét Viktória királynő és Albert herceg „hozták divatba” Britanniában. Ez a fametszet 1848-ban készült: rajta a királyi pár, gyermekeik, valamint a királynő édesanyja, Viktória szász–coburg–saalfeldi hercegnő láthatók.

A windsori kastélyokban vezetett túrákra is befizethetnek a szerencsés látogatók, szombatonként pedig ünnepi tematikájú kézműves foglalkozások és mesedélutánok is szórakoztatják a gyerekeket.

A galériában karácsonyi fotókat találtok a brit királyi család életéből. Van köztük igen régi is!