Férfi vagy medve? Esetleg egy karizmatikus gyilkos? A Wade Wilson-ügy margójára

Borítókép: Férfi vagy medve? Esetleg egy karizmatikus gyilkos? A Wade Wilson-ügy margójára Forrás: YouTube/FOX 4 Now
Wade Wilson ügye már hetek óta lázban tartja a világot, noha a férfi által elkövetett gyilkosságok 2019-ben történtek. Wilson azóta is börtönben ül, sorsáról, hogy életfogytiglant vagy halálbüntetést kap-e, pedig várhatóan ebben a hónapban döntenek. Megdöbbentő, de úgy tűnik, sok rajongója akad…

Nem is volt olyan rég mi is beszámoltunk arról a trendről, ami azt firtatta, hogy vajon egy medvével vagy egy férfival találkoznánk-e szívesebben össze az erdőben. A közösségi médiában záporoztak a kommentek, reakcióvideók arról, hogy bizony nagyon sokan inkább a medvét választanák. De hova lett ez a vélekedés akkor, amikor Wade Wilson ügye nagyobb nyilvánosságot kapott? Ugyanis a róla készült videók alatt szinte több a külsejét méltató komment, mint az olyan, ami a bűnösségét firtatná, vagy az áldozatok hozzátartozóinak nyilvánítaná ki részvétét…

Ki az a Wade Wilson?

Deadpool névrokona különös kegyetlenséggel ölt meg két nőt az USA-ban, csupán néhány óra különbséggel. 2019. október 7-én két barátnő, Kristine Melton és Stephanie Johnson egy floridai bárban szórakoztak, amikor összetalálkoztak Wade Wilsonnal, aki csak úgy mutatkozott be nekik, mint JR. Stephanie később úgy nyilatkozott, hogy Wilson nagyon elbűvölő, karizmatikus és jóképű volt, nem érzett rajta semmi furcsaságot. Wilsonhoz csatlakozott egy Jasonként bemutatott barátja, akiről egyébként később kiderült, hogy nem is a barátja, aznap találkoztak életükben először. A négyes a záróra után Jason házába ment folytatni a bulit, ami Wilson ötlete volt. Stephanie kiemelte, hogy furcsállta, hogy Wilson kivette a zsebéből a kocsikulcsot, és odadobta Jasonnek, hogy ő vezessen. Ekkor még nem gondolt semmi rosszra, azt hitte, csak túl sokat ivott, és jobbnak látta, ha más vezet.

Jason házába érve furcsállották, hogy a férfi az anyjával lakik, aki nem vette jó néven, hogy négyen beállítottak hozzá az éjszaka közepén. Ennek ellenére maradtak, Stephanie Jasonnel, Kristine pedig Wilsonnal töltötte az időt. Jason egy idő után elküldte a három vendéget, ekkor derült ki, hogy a férfi valójában nem is ismeri Wilsont, csak most találkoztak először. Kristine felajánlotta, hogy menjenek át hozzá, Wilson pedig vezetett. Már amennyire tudott, ugyanis nem tudott váltós autót vezetni, és a lányok inkább taxit hívtak, hogy biztonságban hazajussanak. Ekkor Stephanie-nak leesett, hogy ez biztosan nem a férfi kocsija, hiszen vezetni sem tudja. Miután megérkeztek, Stephanie kiemelte, hogy nagyon megkönnyebbült, hogy végre hazaértek, biztonságban vannak, vége van az estének.

De kié volt a kocsi?

Melissa, akit Milának becéznek, Wilson akkori barátnője volt. Korábban aznap este együtt mentek Wilsonnal a bárba, aki nemes egyszerűséggel ott hagyta a nőt, és elhajtott a kocsijával, a fent is említett három ember társaságában.

Wilson állítólag teljesen normálisan viselkedett, Kristine-nek pedig nagyon megtetszett a férfi. Stephanie-nak reggel 6-kor indulnia kellett dolgozni és iskolába vinni a gyermekét, így hát magára hagyta a párt. Nem gondolta volna, hogy akkor látja utoljára barátnőjét. Kristine elaludt, Wilson szavait pedig apja idézte a bíróságon: megfojtottam a r*bancot. A későbbi vizsgálatokból kiderült, hogy Kristine küzdött, körmei le voltak törve, belső szervei mind károsodtak, agya duzzadt volt, amiből arra lehet következtetni, hogy még élt, mikor a súlyos sérüléseket elszenvedte. Mikor már a nő nem élt, Wilson nem ment el tőle. Barátnőjét próbálta hívni, de nem volt nála telefon, így áldozatáét használta, felemelte fejét, hogy feloldja az arcfelismerővel lezárt telefont. Milát arra kérte, menjen oda, de az elutasította. Wilson elmondta apjának, hogy Kristine testét el akarta vinni, de nem tudta, mert már túl merev volt… Végül ellopta a nő kocsiját, és elhagyta a helyszínt. Ekkor találkozott össze második áldozatával…

Vezetés közben egy arra sétáló nővel, Diane Ruizzal találkozott össze, majd Wilson azt mondta, felajánlotta neki, hogy elviszi a munkahelyére. Wilson ütni kezdte a nőt, eltörte az orrát, majd fojtogatni kezdte. Később beismerte apjának, hogy ezután egy olyan helyet keresett, ahol elrejthetné a testet. Miután megtalálta, észlelte, hogy a nő még mindig él. Az autopszia során megállapították, hogy a bántalmazás közben Diane még 3-4 alkalommal magához tért. Wilson, hogy biztos legyen benne, hogy a nő meghalt, a kocsi elé vitte a testet, és többször áthajtott rajta, saját szavaival élve addig, amíg úgy nem nézett ki, mint a spagetti. A nő testét csak napokkal később találta meg a rendőrség, méghozzá egy keselyű segítségével, aki felette körözött. Az állatok már széthordták a tetemet, a nőt vőlegénye azonosította jegygyűrűje és hátán lévő tetoválása alapján.

Forrás: YouTube/FOX 4 Now

Mila eközben beleegyezett, hogy hajlandó Wilsonnal találkozni a nő munkahelyén. Mikor a férfi odaért, a nő mérges volt rá, hiszen nem tudta, hol van az autója, miért hagyta magára a férfi előző este a bárban. Wilson próbálta berángatni a nőt a kocsiba, ruháját is leszakította róla, ütötte, ahol érte, de Mila el tudott menekülni. A közelben dolgozók Mila segítségére siettek, és bezárták egy szobába, ahol biztonságban volt. Ekkor Wilson elhagyta a helyszínt. Mila később azt vallotta a bíróságon, hogy biztos volt benne, hogy a férfi meg akarja ölni, és a szemei olyanok voltak, mint két fekete lyuk. A rendőrség Wilson nyomába eredt Melissa megtámadása miatt. Rá is bukkantak, de Wilson elhajtott a helyszínről. Egy idegen házába menekült, szerencsére senki sem volt otthon. Ekkor hívta fel apját (aki nagyon fiatal volt, mikor fia született, ezért örökbe adták a gyereket, Wade pedig később vette fel vele csak a kapcsolatot), és elmondta neki, hogy ő egy gyilkos, és két embert ölt meg. A nyomozók felvették az apával a kapcsolatot, aki először azt hitte, fia csak kitalálta a történetet. Mikor rájött, hogy ez nem vicc, mindent elmondott a rendőröknek, amit fiától hallott. Megtudta, hol tartózkodik, így a rendőrök rátaláltak.

Wade Wilson a tárgyalóteremben

Wade azóta is börtönben ül, július 23-án fog kiderülni, halálra ítélik-e vagy életfogytiglant kap. Az esküdtszék előbbit javasolja. A tárgyalásokról számos videó elérhető az interneten. Sokan úgy vélik, a gyilkosságok elkerülhetőek lettek volna, ha a rendőrség komolyabban veszi korábbi bántalmazási ügyeit, amit a férfi nők ellen követett el. Korábban Wade rabruhában ült a tárgyalóteremben, de ügyvédje kérvényezte nemrég, hogy utcai ruhába öltözhessen, és sminket is használhasson (a durvább tetoválások elfedésére). Ezzel próbálja meg elnyerni az ítélők és a közvélemény szimpátiáját. Wade számos tetoválást is szerzett börtönévei során. A Joker-szerű szája körüli tetoválás semmi a náci szimbólumok mellett, amit azóta próbál eltakarni, ezért például haját is megnövesztette. Mégis, a történet ismeretében is rengeteg komment záporozik Wade kinézetét méltatva. Most akkor medve vagy egy karizmatikus sorozatgyilkos…?

Forrás: YouTube/FOX 4 Now

Láttunk már ilyet…

Nem hibáztathatjuk a közösségi médiát, hiszen régen is előfordult már, hogy sorozatgyilkosért rajongtak nők ezrei. A szakértők szerint legtöbbször a nők bizonytalansága okozza, hogy pszichopatákhoz vonzódnak. De okozhatja az izgalmasság, vagy a rosszfiús imidzs is. Sokan domináns, magabiztos társat keresnek, ezt pedig néha csak egy hajszál választja el a nárcisztikusságtól vagy az agresszivitástól. Egyesek pedig hajlamosak szentül hinni, hogy képesek megváltoztatni egy férfit, még akkor is, ha az borzalmas tetteket vitt véghez.

Tipikus példa a sorozatgyilkos-rajongásra Ted Bundy, a világ egyik leghíresebb sorozatgyilkosa, akit sokan igen jóképűnek tituláltak, és rajongtak érte annak ellenére is, hogy a hetvenes években 30 (már amennyit beismert, a valós számot sosem fogjuk megtudni) nő haláláért felelt. Bundy pere volt az Egyesült Államok első nyilvános ügye, amit a televízióban is közvetítettek. Rendkívül okos ember volt, pontosan tudta, hogyan befolyásolja a közvéleményt. Ez olyannyira sikerült is neki, hogy még szimpátiatüntetéseket is szerveztek az ártatlansága mellett. Záporoztak hozzá a rajongói levelek, még meg is házasodott a börtön falai között. A bíróságot azonban nem hatotta meg karizmája, 1980-ban halálra ítélték, majd 9 évvel később villamosszékben kivégezték.

Ted Bundy történetét ebben a cikkben olvashatod el: