Viszlát maszk, agyő védettségi igazolvány, au revoir kötelező oltás! - így változnak a járványügyi intézkedések

Borítókép: Viszlát maszk, agyő védettségi igazolvány, au revoir kötelező oltás!  - így változnak a járványügyi intézkedések Forrás: Canva (dragana991)
Megszüntetésre kerül a járványügyi korlátozások döntő többsége hazánkban- jelentette be a mai Kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter.

"Az operatív törzs értékelte a magyar és európai helyzetet és intézkedéseket. Azt állapítottuk meg, hogy a járvány ötödik hulláma a végéhez közeledik" - mondta Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter.

Ennek tükrében 2022.03.07. napjától - azaz a következő hét hétfőjétől - Magyarország kivezeti a maszkviselési kötelezettséget és kivezeti azt a szabályt is, amely lehetővé teszi, hogy a munkáltató kötelező oltást írjon elő.

Két terület kivétel a fenti szabályok alól: a szociális és egészségügyi dolgozók esetén, idős otthonokban és kórházakban továbbra is indokolt a fenntartása a maszkviselési köteletettségnek.

A harmadik változás, ami bejelentésre került a védettségi igazolvány használatára vonatkozó szabályok kivezetése volt.

Kivezetjük a legtöbb járványügyi intézkedést, az egészségügyi veszélyhelyzetet ugyanakkor fenntartjuk.

Posted by Magyarország Kormánya on Thursday, March 3, 2022

Az egészségügyi vészhelyzetet fenntartása szükséges az esetleges hatodik hullám miatt; bár a virológusok optimistábbak, mint valaha. Ha bekövetkezne egy újabb vírushullám, valószínű, hogy a tünetek enyhébbek lehetnek, ahogy ezt az ötödik hullám során is tapasztalhattuk.

Magyarország Kormányának Facebook oldalán a változások bejelentését közlő poszt komment szekciójában egy óra lefolyása alatt 2500 hozzászólás érkezett, vegyes fogadtatással.

Te örülsz a korlátozások feloldásának?
Igen
Nem

A galériánkban hét vitamint mutatunk be, ami garantálja az immunrendszered megerősödését