Vasárnapi aranyszabály: jó ebéd, mikor nem szól a flex

Borítókép: Vasárnapi aranyszabály: jó ebéd, mikor nem szól a flex Forrás: Getty Images
A jól megérdemelt vasárnapi pihenés, amit van, hogy váratlanul megszakít egy flex visítása vagy épp egy fűnyíró monoton brümmögése; nagyon nem jó!

Az a jól megérdemelt hétvégi pihenés, amikor végre tovább lehet aludni, amikor nincs óra, ami felverne és amikor végre csak egy dolgod van; kisimítani az idegeidet, akár otthon, a teraszon ücsörögve.

És akkor valaki nekiáll fúrni.

Tapintatos, mert csak 10-kor kezd neki, de akkor is belekezdett. Lakóközösségeknél általában él egy szabály, mely szerint csak szombat 12-ig vagy délután 2-ig lehet nagy hanggal járó tevékenységet folytatni, így kénytelen mindenki elviselni, hogy a szomszéd bizony csak szombat délelőtt tudja fixálni a karnist és a 28 képet a falon.

Mi is költöztünk. Mi is fúrtunk, kopácsoltunk, mert bizony nálunk is vannak képek a falon. Egész pontosan 48 darab. Nem, nem galériában lakunk, csak van egy fal, ami kis fotókkal van kirakva. Na most mire annak a végére értünk, már joggal vártam, hogy 3-4 szomszéd a küszöbünkön áll. Dolgozó emberekként, mi is csak szombat délelőtt tudtuk ezeket felpattintani a falra.

Viszont ahol kert van, ott bizony a lakók más finomságokról is be tudnak számolni, teljes hétvégére értendő zajforrások tekintetében.

Szerintem nem elhanyagolható jelenség a ’Jaj, csak gyorsan átcsiszolom a kerti garnitúrát az excentrikus csiszolóval’ és a ’Jaj, csak a flexszel ívbe igazítom a garázs vasszerkezetét’.

Akárhogy is, három dolgot azért ne felejtsünk el:

  1. A hétvége mindenkié, aminek békés eltöltéséhez mindenkinek joga van.
  2. Ha szabályzatba van foglalva, meddig lehet barkácskodni otthon szombaton, akkor azt vegyük szentírásnak és ne lépjük túl az előírt időt.
  3. Lesz következő hétvége is, de még egy kis tervezéssel egy szerda-csütörtök délelőttből is lecsíphető egy-két óra.

Végül pedig, hogy a vasárnapi ebédet mik tudják félbevágni, esetenként szó szerint?

A galériában megtalálod őket!